Opšti napad Ukrajine na Donjeck: Zatrpan rudnik sa 400 rudara! – VIDEO

Paljba

Ukrajinska vojska započela su napad na položaje snaga samoproglašene Donjecke Narodne Republike na svim linijama fronta i 15 osoba već je poginulo, a zatrpano je i 379 rudara.

Vest o ovom opštem napadu potvrdilo je Ministarstvo odbrane DNR. Sajt DNR24 javlja da prema Donjecku idu dve kolone oklopnih vozila ukrajinske vojske.

Poslednja vest je da je granatirana i Gorlovka, javlja Informativna agencija Novorusija.

Granatirano je naselje Marinka, kaže ministar odbrane DNR Vladimir Kononov. Evo kako je izgledalo posle napada:

https://www.youtube.com/watch?v=RZM0D15rp2U

Stiže vest da je gađan i reon Kijevsko u Donjecku, gde je pogođeno skladište tekstila.

Borbe su se prenele na Maksimilijanovku i Georgijevku. Vojska DNR je u munjevitoj kontraofanzivi već istakla svoje zastave na ukrajinskim kontrolnim punktovima ispred ta dva mesta.

U artiljerijskim napadima ukrajinske armije zatrpan je rudnik „Skočinjski“ i pod zemljom je ostalo 379 rudara, kaže Eduard Basurin, predstavnik Ministarstva odbrane DNR, prenosi RIA Novosti. Pogođen je i rudnik „Abakumov“, gde je nestalo struje.

Ukrajinska vojska je saopštila da u borbama učestvuje najmanje hiljadu boraca DNR. Osim internacionalne brigade Petnaeast, u borbu su uključeni delovi bataljona Vastok i Rudarski odred.

Ukrajinski napad na Marinku počeo je pre nekoliko dana.

(russia today, ria novosti)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

1 komentar na "Opšti napad Ukrajine na Donjeck: Zatrpan rudnik sa 400 rudara! – VIDEO"

  1. ma koje primirje koji bakrači prvo slomiti i proterati neprijatelja do kijeva pa onda tek može se pregovarati ovako,ginu civili

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.