OSTAJE PRI SVOM STAVU: Nemačka protiv podele Kosova!

Priština

Foto: AP Photo / Visar Kryeziu)

Nemačka ostaje pri svom stavu protiv podele Kosova, iako pojedini diplomatski krugovi odbijaju da komentarišu mogućnost podele kao deo kompromisnog dogovora između Beograda i Prištine, saopšteno je iz nemačke Ambasade u Prištini.

Ambasada je u svom odgovoru listu „Ekspres“ istakla da ostaje pri stavu o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, koji su nedavno istakli državni ministar Nemačke Mihael Rot i ambasador Kristijan Helt, prenosi RTK na engleskom jeziku.

„Niko ne bi mogao da mi dâ ubedljiv odgovor na pitanje kakve probleme bi podela rešila. Da li bi ona donela bilo kakvo poboljšanje kosovskim Srbima koji žive u južnom delu reke Ibar? Da li bi poboljšala situaciju istorijskih i religioznih centara, kao što su srpski pravoslavni manastiri? Da li bi možda poboljšala predstavljanje srpske zajednice unutar kosovskog društva? Ne“, rekao je Helt za prištinski „Zeri“ u junu.

Rot je u februaru rekao da ne bi želeo da nudi stranama konkretne predloge, jer su pitanja veoma složena i nisu laka za rešavanje.

Donald Tramp: Rusija će se mešati u naše predstojeće izbore! – VIDEO

On je tom prilikom istakao da se Nemačka „kategorički“ protivi podeli i upozorio da su promene granica veoma opasne.

(Skandalozno.rs/Izvor: tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "OSTAJE PRI SVOM STAVU: Nemačka protiv podele Kosova!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.