Oštar odgovor Vladimira Putina francuskom novinaru!

naoružanje

Vladimir Putin – foto: Rojters

Ruski novinar Kiril Višinski je u Ukrajini optužen za izdaju države zbog svog novinarskog rada, čudno da njegove evropske kolege ne interesuje njegova sudbina za razliku od sudbine ukrajinskog režisera Olega Senceva, izjavio je predsenik Rusije Vladimir Putin na pres-konferenciji.

„Pitali ste za Senceva. Dakle, znate da je gospodin Sencev uhapšen zbog pripreme terorističkih napada, a ne zbog svoje novinarske delatnosti. Mene najviše iznenađuje zašto vi, francuski novinar, ne postavljate pitanje o ograničavanju delatnosti novinara u Ukrajini. Eto, sasvim nedavno, pre nekoliko dana, uhapšen je vaš kolega, ruski novinar (Kiril Višinski) kog optužuju za izdaju države zbog svog javnog stava i novinarskog rada. Zašto Vas njegova sudbina ne interesuje? Priznaćete da je to čudno“, naglasio je Putin, odgovarajući na pitanje francuskog novinara.

On je pozvao da se sa „pažnjom odnosimo prema procesima u Istočnoj i Zapadnoj u Evropi, na svim kontinentima“.

„Znamo da se savesni i hrabri novinari, posebno oni koji rade u konfliktnim zonama, često izlažu opasnostima, rizikujući svoj život, pa čak i ginu. Mi se prema takvim ljudima odnosimo sa ogromnim poštovanjem i smatramo da njihova delatnost i njihov život treba da budu zaštićeni. Mi ćemo uraditi sve za to. Ali hajde da budemo objektivni, samo tako možemo da rešavamo sva pitanja, inače neće biti međusobnog poverenja“, naveo je šef ruske države.

Nikola Jokić ponovo iznenadio navijače: Reprezentacija će morati da sačeka neko drugo vreme!

Ranije je portparol ukrajinskog Ministarstva spoljnih poslova Marijana Beca izjavila da je Ukrajina spremna da razmotri sve mogućnosti za oslobađanje ukrajinskog zatvorenika i društvenog aktiviste Olega Sencova iz ruskog zatvora, uključujući i njegovu razmenu za novinara Kirila Višinskog.

(Skandalozno.rs/Izvor: rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "Oštar odgovor Vladimira Putina francuskom novinaru!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.