OŠTRO UPOZORENJE KINESKOG GENERALA AMERICI: Ne mešajte se, odgovorićemo silom

zastava

Foto: Pixabay

Kineski general He Li je upozorio američkog ministra odbrane generala Matisa da se ne meša u unutrašnje stvari Kine.

Na Šangr Li dijalogu u Singapuru general He Li je rekao „Svi neodgovorni komentari ostalih zemalja neće biti prihvaćeni. Druge zemlje nemaju prava da se mešaju u unutrašnje poslove i Kine i na svako mešanje ćemo odgovoriti silom.“

Amerika već godinama pokušava da koristi „slobodu plovidbe otvorenim morima“ i tako ulazi ratnim brodovima i preleće avionima na spornim teritorijama u Južnom Kineskom moru. Za to vreme Peking, da bi pojačao svoje tvrdnje o vlasništvu nad tim teritorijama gradi veštačka ostrva i postavlja vojnu infrastrukturu na ostrvima Paracel i Spratli.

„Kineska politika u Južnom Kineskom moru je u oštrom sukobu sa našim strategijskim premisama. To dovodi u pitanje koje su kineske namere.“, rekao je Džejms Matis i optužio Peking da „zastrašuje i preti susedima“.

General He koji je zamenik predsednika Akademije Vojnih Nauka Narodne Oslobodilačke Armije je jasno izjavio da su pomenuta ostrva deo kineske teritorije i da Kina ima istorijske zapise koji to potvrđuju. Takođe je optužio Ameriku da se meša i u druge unutrašnje stvari Kine time što se sprema da isporuči tenkove Abrams M1A1 Tajvanu.

SRAMNA REAKCIJA: Komandant Bondstila Nik Dučić komentarisao napade na Srbe!

„Kineska Narodna Oslobodilačka Armija ima snage, odlučnosti i sposobnosti da čuva kineski suverenitet, sigurnost, jedinstvo i razvoj. Odgovoriće na svako strano mešanje.“, zaključio je general He.

(Skandalozno.rs/Izvor: pravda)

Budite prvi sa komentarom na članku "OŠTRO UPOZORENJE KINESKOG GENERALA AMERICI: Ne mešajte se, odgovorićemo silom"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.