OŠTRO UPOZORENJE VLADIMIRA PUTINA: Ako Ukrajina udari na Donbas u vreme Mundijala…

naoružanje

Vladimir Putin – foto: Rojters

VLADIMIR Putin upozorio je ukrajinske vlasti da ne pokušavaju da u vreme svetskog fudbalskog prvenstva u Rusiji započinju novi rat protiv Donbasa.

Učinio je to tokom svog četvoročasovnog „razgovora sa narodom”. Povodom pitanja koje mu je postavio poznati ruski pisav Zahar Prilepin.

„Ja sam savetznik predsednika Donjecke Narodne Repblike i oficir armije DNR. Ovde kod nas – predočio je Prilepin – vlada osećaj da će ukrajinska armija istoristiti mundijal za otpočinjanje ratnih desjtava. Ofanzivnih dejstava. Kako Vi komentarišete sadašnje stanje stvari?”

Ruski lider je prvo rekao da se nada da do takvih provokacija neće doći, pa upozorio vlasti u Kijevu:

„Ukoliko do toga ipak dođe, mislim da će to imati veoma teške posledice za ukrajinsku državnost u celini. Mi pomažemo i Donjeckoj i Luganskoj Republici i to ćemo i nadalje činiti”.

Posebno je naglasio da rešenje za „problem Donbasa” treba tražiti „u okvirima minskih sporazuma”.

Upozorenje MUP-a građanima: Ovo treba da znate ako vas zaustavi SAOBRAĆAJAC!

Prilepin je Putinove reči prokomentarisao ovako:

„Čuo sam ono što sam želeo da čujem. U svemu što je Putin rekao, najvažnije je njegovo upozorenje da Ukrajina, ako krene u napad, rizikuje svojom državnošću.

Mislim da Putinove reči treba shvatiti i kao upozorenje da će Rusija učiniti sve što bude potrebno da razvoj situacije u Donbasu ne krene po kijevskom scenariju”.

Još je primetio: „Čulo se ili podrazumevalo – sve što je meni važno”

(Skandalozno.rs/izvor: intermagazin.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "OŠTRO UPOZORENJE VLADIMIRA PUTINA: Ako Ukrajina udari na Donbas u vreme Mundijala…"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.