OTKRIVENO: Francuska zahtevala da ne dođe do sastanka Putina i Trampa

Pariz

Rukovanje – foto: Tanjug/AP

Francuska je prilično uporno zahtevala da se odustane od sastanka Vladimira Putina i Donalda Trampa na proslavi kraja 100. godišnjice okončanja I svetskog rata.

To je rekao savetnik ruskog predsednika Jurij Ušakov.

“Dogovor je postignut i mi smo počeli sa koordinisanjem parametara sastanka, ali smo kasnije odlučili da uvažimo zabrinutost i stavove francuskih kolega. Njihovi zahtevi su bili poprilično uporni, tako da smo s američkim kolegama razgovarali o situaciji i odlučili da organizujemo poseban sastanak u Buenos Ajresu”, rekao je Ušakov u intervjuu za ruski televizijski kanal “Rosija-1“.

Tramp i Putin ranije danas su se rukovali na početku ceremonije obeležavanja 100. godišnjice od okončanja Prvog svetskog rata, što je privuklo pažnju svih svetskih medija.

Na video snimku sa događaja vidi se Putin kako prilazi i rukuje se sa Trampom, koji ga, dok se rukuje sa Trampovom suprugom Melanijom, tapše po ramenu.

Putin se nakon toga okreće, potapše blago Trampa po ramenu, podiže palac nagore i odlazi na svoje mesto, pored prve dame Francuske, Brižit Makron.

Putin se pozdravio i sa ostalim zvaničnicima koji su se nalazili u prvom redu, među kojima su bili francuski predsednik Emanuel Makron i nemačka kancelarka Angela Merkel.

Novi skandal u protokolu: Tači pored Putina i na Mirovnom forumu u Parizu

Skandal zbog sedenja: Vučić otkrio šta je Putin uradio kada mu je Tači pružio ruku

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "OTKRIVENO: Francuska zahtevala da ne dođe do sastanka Putina i Trampa"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.