Otvoren tajni dosije: Pročitajte kako je KGB svojevremeno opisivao Vladimira Putina – FOTO

Intervju

Vladimir Putin – foto: AP

Na izložbi u Sankt Peterburgu, posvećenoj 90. godišnjici Centralnog arhiva, prikazani su deklasifikovani dokumenti KGB u kojima je data karakteristika mladog obaveštajca Vladimira Putina, danas predsednika Rusije.

Centralna arhiva istorijskih i političkih dokumenata Sankt Peterburga deklasifikovala je dokumente o vodećim ljudima Rusije i grada.

Prema TV kanalu Zvezda, predsednik Rusije bio je registrovan od strane Uprave KGB-a od 1975. godine, kada mu je bilo 23 godine.

– Drug Putin V.V. konstantno povećava svoj ideološki i politički nivo – kaže se u dokumentima.

Tokom rada u lenjingradskom KGB-u, Putina je odlikovala “moralna stabilnost” i bio je autoritet među kolegama, a u dosijeu se primećuje i kako je van posla, u slobodno vreme veoma posvećeno “trenirao džudo i rusku borilačku veštinu sambo“.

Izložba u Sankt Peterburgu takođe prikazuje i dokumenta KGB koji otkrivaju karakteristike bivših guvernera Sankt Peterburga – Valentine Matvienko i Grigorija Poltavčenka.

(Skandalozno.rs, Izvor: informer.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Otvoren tajni dosije: Pročitajte kako je KGB svojevremeno opisivao Vladimira Putina – FOTO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.