Ova mapa pokazuje kakva je situacija u Evropi po pitanju broja tenkova

Advertisement

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay.com

Kada se govori o naoružanju u Evropi, pojedine zemlje se trude da u određenoj meri smanje svoje naoružanje, dok se druge trude da ga povećaju, jer smatraju da bi mogle da biti ugrožene.

Mapa koja pokazuju kakva je situacija na starom kontinentu po pitanju broja tenkova koje države poseduju postala je pravi hit na društvenim mrežama.

Rusija je daleko najbolje naoružana zemlja Evrope i to sa 15.325 tenkova. Po tom pitanju retko koja druga država može da joj parira.

Advertisement

Za njom sledi Turska sa “tričavih” 2.537 tenkova, pa Grčka sa 1.345. Francuska i Italija imaju po 200, Velika Britanija nešto više od njih 227, a Nemačka 250.

Španija ima 434 tenkova, a verovali ili ne ima i onih država koje tenkove uopšte i nemaju. Ono što privlači najveću pažnju su ipak države na Balkanu.

Advertisement

Tu Srbija dominira sa 225 tenkova, a Hrvatska ima 77, a Slovenija 58. Podaci za Bosnu i Hercegovinu nisu bili dostupni u ovom istraživanju.

Međutim, iako mapa privlači veliku pažnju i zaista jeste zanimljivo videti sve navedene brojke na jednom mestu, mapu ipak treba uzeti sa određenom dozom rezerve.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

Advertisement

Budite prvi sa komentarom na članku "Ova mapa pokazuje kakva je situacija u Evropi po pitanju broja tenkova"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.