Ovaj putić je jedina kopnena veza Severne Koreje sa Rusijom

Jedini put

foto: Google maps

Severna Koreja graniči se sa Kinom, Južnom Korejom i Rusijom. Za razliku od Kineza, Rusi su dozvolili pristup Guglovim kamerama kako bi mogli da snime područje razgraničenja dve države.

Granica između Rusije i Severne Koreje duga je oko 17 kilometara, a spona Putinove i Kimove države je Družba most , ili ‘Most prijateljstva‘. Ispod mosta protiče reka Tumen koja je u dobrom delu i granica Severne Koreje i Kine.

Guglove kamere snimile su Linenaja ulicu koja vodi tik do tog mosta. Kako se vidi na slikama iz 2013. godine taj  put u Rusiji je okružen  zelenilom, a isto se vidi i na korejskoj strani, piše Biznis Insajder.

Ako se ide dalje stigne se do zanimljivog prolaza sa malim tornjevima i kućicom. Tu je verovatno i ‘tampon-zona’ dve države jer se dalje može ići još samo desetak metara.

Misteriozna kućica na uglu poslednje je što se može videti u šetnji ovom ulicom. Nešto dalje nalazi se spomenuti most, a preko mosta je već tlo Severne Koreje

Vojnici i s jedne i s druge strane mosta patroliraju danonoćno, a probleme im redovno stvaraju izbeglice iz Severne Koreje.

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs/Business Insider)

Budite prvi sa komentarom na članku "Ovaj putić je jedina kopnena veza Severne Koreje sa Rusijom"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.