Ovaj turista je bio 9 dana izgubljen u DŽUNGLI Amazonije: Nećete verovati KO ga je održao u životu! – VIDEO

Spasavanje

foto-ilustracija: pixabay.com

Čileanski turista koji se izgubio u džunglama Amazonije, spašen je nakon devet dana i kaže da ga je u životu održala grupa majmuna koji su mu bacali hranu i vodili ga do skloništa i vode.

Majkol Koroseo Akunja (25) kampovao je u Nacionalnom parku Madidi u Boliviji blizu reke Tuiči s turističkom kompanijom Max Adventures kad je odlutao i izgubio se u džungli. Kako je preživeo devet dana uz pomoć majmuna, otkrio je National Geographic.

foto: Facebook/Marcos Uzquiano

Mladi muškarac je nestao bez traga jedne večeri u februaru oko 20:30h. Direktor parka Markos Uzkujana rekao je da nije bio siguran šta se stvarno dogodilo jer je Akunja bio s turističkom grupom u udaljenom delu nacionalnog parka kojem može da se pristupi samo uz pomoć broda, a od najbližeg je grada udaljen nekoliko kilometara.

[adsenseyu5]

Vlasnik turističke kompanije Max Adventures Feizar Nava rekao je da se Akunja priključio grupi dan ranije za jednodnevno istraživanje prašume u pratnji vodiča. Kad su došli u kamp, bio je vidno uzbuđen, ali se navodno ponašao “malo neobično”, dodao je Nava. Odbio je da se priključi to veče grupi u tradicionalnoj ceremoniji zahvalnosti majci prirodi, ali kad je Nava otišao da proveri da li je sve u redu u njegovoj kabini, više ga nije bilo.

foto: Facebook/Marcos Uzquiano

Tražili su ga satima, ali bez uspeha.

Takođe su bez uspeha bili i rendžeri koji su ga tražili sledećih nekoliko dana.

Tek nakon šest dana pronašli su blatnjavu čarapu na lišću u šumi.

U potragu su se uključili i lokalni šamani koji su pomoću tradicionalnih rituala pokušavali da lociraju Čileanca, a pomoću njegove blatnjave čarape pokušavali su da stupe u kontakt s njegovom dušom.

Kad čarapa nije upalila, doneli su njegove kocke šećera, cigarete, limenke piva, lišće koke, boce vina, sveće i veliki drveni krst.

Verujući da je zapeo u drugoj dimenziji, pokušali su da ga kontaktiraju.

Nakon devet dana rendžeri su ga čuli kako snažno viče i zove upomoć s obale reke, oko kilometar udaljen od kampa.

Imao je gadne ugrize i ubode nakon više od nedelju dana u divljini, a sam tvrdi da je ostao živ samo zahvaljujući grupi majmuna.

foto: Facebook/Marcos Uzquiano

Kaže da su mu bacali voće sa stabla kako bi pojeo nešto i da su ga svaki dan vodili do zaklona i vode.

“Počeo sam da trčim u sandalama, ali sam shvatio da će me usporavati. Bacio sam ih, a onda sam bacio i mobilni telefon i lampu koju sam imao. Nakon silnog trčanja zaustavio sam se pod drvetom i počeo da razmišljam. Šta sam uradio, šta radim?

[adsenseyu1]

I onda sam hteo da se vratim, ali to je bilo nemoguće”, rekao je Akunja i dodao da ne veruje da su ga spasili šamani i dobri duhovi bolivijske džungle, nego Bog u kojeg veruje.

(Skandalozno.rs, Izvor: jutarnji.hr)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Ovaj turista je bio 9 dana izgubljen u DŽUNGLI Amazonije: Nećete verovati KO ga je održao u životu! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.