Ovde možete izgubiti glavu: Predstavljamo vam 10 najopasnijih plaža na svetu

Opasne plaže

Svako od nas kada se pomene reč, “morska plaža” odmah pomisli na leto, odmor, opuštanje i uživanje. Ipak, širom sveta postoje plaže na kojima nema govora o lepotama mora i uživanju…

Postoje i one plaže koje bi vas mogle koštati vašeg života! Plaže na kojima vrebaju smrtne opasnosti poput morskih pasa, insekata, meduza, zmija i leoparda itd…

Predstavljamo  vam 10 najopasnijih plaža na svetu. Pročitajte koje su to…

1. Perth South plaža
Ova plaža izgleda predivno i božanstveno, ali ribe koje plivaju u moru su smrtonosne i mogle bi vas bez problema koštati života. Na Perth South plaži su zabeleženi učestali napadi morskih pasa…

2. Northen Coast Beach
Ova plaža proteže se širom severne Australije, a ako ćete ikada imati priliku da je posetite – pazite se otrovnih zmija koje se kriju u grmovima, kao i na opasne ajkule u moru.

3. Cape Town Beach
Ako se spremate za ovu najpoznatiju južnoafričku plažu, nemojte se začuditi kada u vodi ne bude ni jednog lokalca. Jer lokalno stanovništvo zna da se u vodi skrivaju smrtonosni morski psi.

4. Horry County

Plaža smeštena u Južnoj Karolini, a poznata je po kristalno čistoj vodi. Veruje se kako je do sada odnela preko 500 života! U njoj borave smrtonosne zmije i anakonde, koje iako ih nema puno, predstavljaju rizik za sve posetioce plivače.

5. Hanakapiai Beach

Ovo je jedna od najpoznatijih plaža na svetu, a poznata je i po tome što je na njoj zabranjeno kupanje turistima. Vlada Havaja ne dopušta da turisti borave na ovoj plaži, a razlog tome su  insekti opasni po život! 83 ljudi je izgubilo život tokom godina!

[adsenseyu1]

6. Lond Beach Island
Na prvi pogled ova plaža je predivna i zaista oduzima dah, međutim, ako ste pa i na tren pomislili da se uronite u vodu – bolje nemojte. Ovde plivaju mali morski psi koji mogu nanjušiti ljudsko meso s udaljenosti od čak tri kilometra.

7. Marshall Beach
Plaža smeštena na ostrvu Marshall u SAD, ova plaža dom je brojnim zmijama, leopardima i smrtonosnim morskim psima. Kažu da ju je najbolje zaobići u širokom krugu.

8. New Smyrna Beach
Ovo je jedna od najopasnijih plaža Floride. Iako je predivna i zaista puno obećava, ona u svojim vodama skriva neke od najopasnijih morskih stvorenja koja će vas  stajati života.

9. Alter do Chao Beach
Nalazi se u brazilskom Sao Paolou, a poznata je po agresivnim piranama koje plivaju u vodi. Iako pirana sama po sebi i nije preterano opasna, ako su u jatu – ne bi trebalo da im se približavate mogli bi ste o čas posla postati kostur.

10. Ponce de Leaon Inlet
Još jedna od opasnih plaža Floride na kojoj turisti nisu dobrodošli. Uprkos upozorenjima, turisti i dalje posećuju ovu plažu i idu na kupanje ali njih više od 200 više to nikada neće moći – jer oni su okončali život na njoj.

(skandalozno.rs, zanimljivosti dana)

[adsenseyu1]

1 komentar na "Ovde možete izgubiti glavu: Predstavljamo vam 10 najopasnijih plaža na svetu"

  1. Na plazi Northen Coast Beach su opasne ajkule a na drugima se spominju morski psi 🙂

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.