Ovo je najozloglašenije mesto u celom Japanu – Aokigahara, šuma samoubica! – VIDEO

Šuma samoubica

Legenda kaže da su u drevnim vremenima japanske porodice u periodima nemaštine najnesposobnije članove odvodili duboko u šumu i tamo ih ostavljali da umru kako bi smanjili broj gladnih usta.

Napušteni su umirali sporom i bolnom smrću usled izgladnjivanja, pa se priča da Aokigaharom lutaju duše ovih nesrećnih, odbačenih ljudi!

Kao da podupiru ovu legendu, u šumi gotovo uopšte nema životinja, a gusto drveće sprečava prodor vetra, pa ovde vlada ničim nepomućen i apsolutni mir!

[adsenseyu1]

Čak i da ne verujete u ovu legendu evo mnogo novije statistike – u poslednje dve decenije „demonska šuma”, kako je još zovu lokalci, bila je poslednje boravište više od hiljadu nesrećnika koji su ovde rešili da počine samoubistvo, najčešće vešanjem.

Samo u 2010. godini je u njoj izvršeno 57 samoubistava uprkos brojnim znakovima na engleskom i japanskom koji pozivaju posetioce da ne oduzimaju sebi život.

(dnevno.rs)

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Ovo je najozloglašenije mesto u celom Japanu – Aokigahara, šuma samoubica! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.