Ovo je najuža zgrada na svetu

nebo

foto-ilustracija: pixabay.com

Najuža zgrada na svetu nalazi se u glavnom gradu Libana, Bejrutu.

Lokalci je zovu „inat“ ili „besna zgrada” i to s razlogom. Naime, nju je na porvršini od 100 kvadratnih metara sagradio jedan čovek isključivo sa ciljem da drugome blokira pogled na okean.

[adsenseyu5]

Prema uverenju lokalaca, u pitanju je bio sukob između braće koji su nasledili parcelu, ali nisu mogli da se dogovore šta će tačno uraditi sa njom.

Jedan od braće je bio ljubomoran na drugog zato što je završio sa manjim placem. Budući da nije mogao da sagradi bilo šta korisno na svojoj zemlji, a nije želeo ni da se pomiri sa svojom situacijom, odlučio je da napakosti bratu na originalan način.

Ipak je sagradio zgradu 1954. godine, ali ona je bila toliko uska da je iz daljine delovala kao jedan zid. Cilj je bio da time blokira pogled bratovljeve zgrade i tako utiče na smanjenje vrednosti njegovog zemljišta.

[adsenseyu1]

Zgrada je visoka 14 metara a prostorije u njoj su širine oko jedan metar, iako na slikama možda deluje da je drugačije, ali to je pre svega zbog iluzije koju stvaraju prozori i terase.

Iako je građevina praktično beskorisna, njeni sadašnji vlasnici ne planiraju da je sruše jer ne postoji šansa da na tako malom prostoru sagrade bilo šta drugo svrsishodno.

(Skandalozno.rs, Izvor: b92.net)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Ovo je najuža zgrada na svetu"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.