Ovo su deset mesta koja se mogu poistovetiti sa rajem na zemlji! – VIDEO

Naša planeta

Život u gradu ima svoje prednosti, ali svako u sebi nosi bar malu želju da ponekad “pobegne” i istraži svet.

Ovo su deset mesta koja se mogu poistovetiti sa rajem na zemlji, koja treba posetiti barem jedanput u životu:

1. Klevan je urbanizovano naselje u zapadnom delu Ukrajine. Broji preko 7.000 stanovnika. Ovo malo ali karakteristično mesto krije razne lepote, a među njima je i tunel ljubavi. Tunel se nalazi nedaleko od samog centra ovog mesta, a ono što ga čini tako romantičnim su stare železničke šine, potpuno obrasle zelenilom i drvećem.

2. Lala je prelep cvet, a kada se zasadi sa posebnom pažnjom i po tačnom redosledu, kao što se to može videti u Holandiji, onda dođe do ovog nesvakidašnjeg prizora.

3. Transformacija nekoliko praistorijskih jezera stvorila je nešto što se u svetu naziva najvećim ogledalom na planeti. Nalazi se na jugu Afrike, a veličine je preko 10.500 kvadratnih kilometara i potpuno je zaleđeno. Specifičan hemijski sastav dovodi do fenomena koji omogućava da se na zaleđenoj površini sve reflektuje kao da je pravo ogledalo.

[adsenseyu1]

4. Hitači Sisajd Park nalazi se u japanu i prostire se na površini od 190 hektara. Cele godine u ovom parku cveta cveće, a od godišnjeg doba u kom posetite ovu prelepu znamenitost zavisi kojom će bojom biti prekriven.

5. “Mendenhol glečer” je glečer koji je dužine preko 19 kilometara i nalazi se u dolini Mendenhol. Nalazi se u jugoistočnoj Aljasci. Ledene pećine nalaze se unutar glečera, a može im se pristupiti samo kajakom, a nakon toga planinarenjem po ledu.

6. Crvena plaža u Kini, poznata je kao najveća močvara na svetu.

[adsenseyu1]

7. Bambusova šuma se nalazi u Japanu, u blizini Kiota. Ova šuma je jedno od najzanimljivijih prirodnih znamenitosti u Japanu, a nalazi se samo 30 minuta vožnje dalje od glavnih ulica Kiota.

8. Crna šuma ili “Schwarzwald” nalazi se u nemačkoj regiji Baden Virtemberg. Prostire se na preko 160 kvadratnih kilometara.

9. U Australiji, malim delom kopna odvojeno od okena, nalazi se Hilier jezero, prepoznatljivo po njegovoj roze boji.

10. Planina “Mount Roraima” je najviša planina u planinskom lancu Pakarima. Nalazi se na jugoistočnom delu Venecuele.

(kurir)

Budite prvi sa komentarom na članku "Ovo su deset mesta koja se mogu poistovetiti sa rajem na zemlji! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.