Ovo su uslovi Rusije za isporuku municije Americi

Meci

foto-ilustracija: pixabay.com

Rusija će isporučivati municiju za vatreno oružje Sjedinjenim Američkim Državama ako se ukinu odgovarajuće sankcije, saopštila je za Sputnjik pres-služba kompanije „Rosteh“, komentarišući tender koji je objavio Pentagon za kupovinu municije za rusko oružje.

„Postoje sve osnove da se smatra da u ovom trenutku ova municija može da se kupi, uključujući i u zemljama u kojima se ona proizvodi bez ruske licence.”

“Istovremeno, želeli bismo da napomenemo da danas ruska industrija municije može da snabdeva svetsko tržište čitavim spektrom municije za vojno, službeno i civilno oružje sovjetskog/ruskog standarda, kao i pojedinačnim uzorcima oružja standarda NATO-a“, navela je državna korporacija.

Originalna visokokvalitetna municija proizvedena u Rusiji može biti isporučena Sjedinjenim Američkim Državama samo ukoliko se ukinu odgovarajuće sankcije“, dodaje „Rosteh“.

Kompanija je istakla da je prema osnovnim karakteristikama savremena ruska municija najbolja na svetu i objasnila da pištolji, automatske puške i mitraljezi navedeni na spisku predstavljaju sovjetsko i rusko oružje koje je ranije bilo isporučeno velikom broju zemalja u Aziji, Africi i Latinskoj Americi.

„Ovo oružje, kao i njegove kopije, proizvedeno je ne samo u SSSR-u i Rusiji, već i u mnogim drugim zemljama. Za isporuke odgovarajuće municije Sjedinjene Američke Države izdvajaju sredstva redovno objavljujući tendere za kupovinu municije za oružje sovjetskog/ruskog standarda“, rezimirao je „Rosteh“.

(Skandalozno.rs, Izvor: rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "Ovo su uslovi Rusije za isporuku municije Americi"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.