PANIKA: Ruski Su-24 preleteli samo 9 metara iznad američkog ratnog broda “u simuliranoj napadačkoj formaciji”!

Prelet

foto: Reuters

Ruski avioni su se “agresivno” približili američkom ratnom brodu izvevši niz preleta iznad američkog razarača u međunarodnim vodama u Baltičkom moru, javlja AFP pozivajući se na funkcionera američkog ministarstva odbrane koji je želeo da ostane anoniman.

On je opisao nekoliko incidenata u ponedeljak i utorak, uključujući prelet ruskih Su-24 samo devet metara iznad američkog ratnog broda Donald Kuk “u simuliranoj napadačkoj formaciji.”

[adsenseyu1]

Vašington post objavio je informaciju da je Suhoj Su-24 u dva navrata 11 i 12 aprila preleteo američki razarač klase Arli Burk USS Donald Kuk.

“Ovo je agresivnije nego bilo šta što smo videli već neko vreme,” rekao je taj funkcioner. Razarač se nalazio u Baltičkom moru u međunarodnim vodama, oko 70 nautičkih milja od ruskog grada Kalinjingrada.

[adsenseyu1]

Razarač USS Donald Kuk dva puta se našao u centru pažnje kada ga je preleteo SU-24 i to 2014. godine u Crnom Moru i ove godine na Baltiku.

(Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "PANIKA: Ruski Su-24 preleteli samo 9 metara iznad američkog ratnog broda “u simuliranoj napadačkoj formaciji”!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.