Papa Franja: Bog će oprostiti i ateistima ukoliko slede svoju savest!

Ilustracija

Potvrdivši reputaciju “naprednog pape” papa Franja naveo je u pismu upućenom osnivaču rimskog dnevnika “Republika” Euđeniju Skalfariju da će Bog oprostiti ateistima što ne veruju ukoliko budu sledili svoju savest.

“Pitate me da li hrišćanski Bog oprašta onima koji ne veruju i koji ne traže veru. Počeću onim što je suština a to je da Božja milost nema granica ukoliko odete pred njega sa srcemo punim iskrenosti i pokajanja,” napisao je papa u odgovoru na niz pitanja koje je Skalfari objavio u “Republici”.

Prema njegovim rečima, stvar je u tome da oni koji ne veruju u Boga slede svoju savest a “greh čak i za one koji ne veruju postoji ukoliko ljudi ne slede svoju savest,” prenosi londonski Indipendent.

Dopisnik katoličkog lista “Tablet” Robert Mikens ocenio je da papini komentari još jednom pokazuju da on pokušava da popravi staromodan imidž katoličke crkve koji je njegov prethodnik papa Benedikt XVI dodatno učvrstio

Papa Franja je takođe konzervativana ali pokušava da ima smisleniji dijalog sa svetom”, ocenio je Mikens. Pozdravljajući pismo, Skalfari je rekao da su papini komentari “još jedan dokaz njegove sposobnosti i želje da prevaziđe barijere u dijalogu sa svima.

“Papa Franja je u julu signalizirao i progresivniji stav o pitanju seksualnosti upitavši “ako je neko gej i traži Boga, ko sam ja da mu sudim?” podseća londonski dnevnik.

(tanjug)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "Papa Franja: Bog će oprostiti i ateistima ukoliko slede svoju savest!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.