PARTNERSKA VEZA: Vladimir Putin SE OBRATIO arapskom svetu

Rusija

Foto: Rojters

Rusija je spremna da nastavi da unapređuje partnerske veze sa državama Bliskog istoka i Severne Afrike, izjavio je ruski lider Vladimir Putin u pozdravnoj poruci učesnicima samita Lige arapskih država.

U telegramu koji je objavljen na sajtu Kremlja, ruski predsednik je primetio da napeta situacija u mnogim državama regiona povećava potrebu organizacije mehanizma višestranog dijaloga i saradnje.

Prema Putinovim rečima, krizne situacije treba regulisati političko-diplomatskim metodama na bazi principa međunarodnog prava i uz strogo poštovanje suvereniteta. On je naglasio da se to odnosi na Siriju, gde je, „zahvaljujući ruskim naporima, nanet odlučni udar po snagama terorista“.

Putin je podsetio na raniju inicijativi Moskve, koja je usmerena na formiranje široke antiterorističke koalicije pod okriljem UN.

Na Kosmetu britanske obaveštajne službe vršljaju po terenu

„Rusija je spremna da i dalje unapređuje partnerske veze sa državama Bliskog istoka i Severne Afrike u svim pravcima“, navodi se u pismu.

Samit Lige arapske lige u Tunisu 31. marta. Osnovne teme će biti palestinski problem, sirijska kriza, situacija u Libiji i Jemenu, kao i podrška mira i razvoju u Sudanu i spoljna politika Irana

(Skandalozno.rs/Izvor: Sputnjik)

Budite prvi sa komentarom na članku "PARTNERSKA VEZA: Vladimir Putin SE OBRATIO arapskom svetu"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.