Pentagon objavio satelitski snimak na kojem se, kako se tvrdi, vidi nagomilavanje ruske artiljerije

Artiljerija

Šef regionalne policije Vjačeslav Abroskin tvrdi da proruski separatisti “uništavaju” Debaljcev, javlja AFP.

Dok “sat otkucava” do početka primirja, SAD tvrde da Rusija i dalje razmešta teško naoružanje, a Kijev upozorava da je granatiranje civilnih oblasti pojačano, prenosi Tanjug.

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko rekao je da je stalno bombardovanje civila na istoku zemlje, koje izvode proruske snage, već podrilo mirovni plan sklopljen u četvrtak u Minsku, navodi AFP.

“Nažalost, posle sporazuma iz Minska, ruska ofanziva je značajno pojačana. Mi i dalje smatramo da je sporazum doveden u veliku opasnost”, rekao je Porošenko posle sastanka s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom.

U međuvremenu, šef regionalne policije Vjačeslav Abroskin ističe da su proruski aktivisti pojačali ofanzivu na Debaljcev.

“Pobunjenici uništavaju Debaljcev. Ne prestaje artiljerijska paljba na stambene i administrativne zgrade. Grad je u plamenu”, napisao je Abroskin na svom Fejsbuk nalogu.

I ukrajinska vojska je ranije danas saopštila da se najžešće borbe vode oko Debaljceva, između Donjecka i Luganska, uporišta proruskih aktivista, kao i u blizini Marijupolja, na obali Azovskog mora.

(RTS)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "Pentagon objavio satelitski snimak na kojem se, kako se tvrdi, vidi nagomilavanje ruske artiljerije"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.