Pet hiljada američkih vojnika na zapadnoj ruskoj granici

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay.com

Više od 5.000 američkih vojnika učestvovaće u vojnim vežbama u baltičkom regionu, izjavio je Donal Tramp na kraju sastanka sa liderima Litvanije, Letonije i Estonije.

„Više od 5.000 američkih vojnika će se pridružiti multinacionalnim snagama u vojnim vežbama ’Sajber strajk‘, koje su najveće vežbe takve vrste u baltičkom regionu“, navodi se u saopštenju Bele kuće.

Ranije je Bela kuća saopštila da će SAD dostaviti baltičkim državama vojnu pomoć u vrednosti od 170 miliona dolara. To bi trebalo da ojača oružane snage Estonije, Letonije i Litvanije.

Prvi zamenik šefa Vojnog komiteta Saveta Federacije Jevgenije Serebrenikov je naveo da će Rusija preduzeti uzvratne mere zbog američke inicijative jačanja vojske baltičkih država.

„Rusija je dosta toga uradila za jačanje svojih vojnih jedinica duž zapadnih granica. Međutim, poslednja američka odluka će dovesti do toga da će Rusija preduzeti uzvratne mere u sferi bezbednosti i odbrane“, rekao je Serebrenikov.

On je naglasio da Vašington ne prestaje sa pokušajima da potkopa multipolarni svetski poredak. U tu svrhu, Amerikanci koriste čitav potencijal NATO-a, smatra Serebrenikov.

Ruski senator se požalio na to što je politika borbe protiv Rusije i dalje prioritet američke elite.

(Skandalozno.rs, Izvor: rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "Pet hiljada američkih vojnika na zapadnoj ruskoj granici"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.