PLANIRATE DA LETUJETE U GRČKOJ: U ovim mestima CENE SKAČU za deset odsto!

Gregzit?

foto-ilustracija: pixabay.com

Najveći broj turista u novogodišnjoj noći u hotelima u Solunu bio je iz Srbije.

Blizinu drugog po veličini grčkog grada iskoristili su turisti iz južnih krajeva Srbije kojima je Solun bliži od prestoničkog Beograda. Noćenje u dvokrevetnim sobama u hotelima i hostelima za četiri noći plaćalo se od 110 do 150 evra, a dodatni novac trebalo je izdvojiti za hranu i piće.

Na Trgu “Aristotel” u Solunu, gde je bio i najveći javni doček Nove godine gde se okupilo najviše Srba, Makedonaca, Valjevaca, Užičana, Nišlija, Leskovčana, po procenama domaćina oko 20.000, kafići i restorani svoje usluge pružali su po svakodnevnim cenama koje važe i kada nisu praznici.

Nama dobro dođe da pauzu između Božića koji je kod nas tradicionalno praznik broj jedan i prvih radnih dana u novoj godini provedemo sa turistima iz Srbije. Promet jeste veći, jer cene nismo menjali. Espreso je 2,5 evra, pića od dva do četiri evra, objašnjava Janis, konobar u jednom kafću u Solunu.

U kafićima i restoranima u Solunu uz svako poručeno piće ili hranu uredno se izdaju fiskalni računu, dok u hotelima i hostelima umesto fiskalnog računa dobijate priznanicu o plaćenom prenoćištu.

Srbija dobila ponudu od POLA MILIJARDE evra za aerodrom „Nikola Tesla“!

Katerini, grad na severu Grčke, koji objedinjava najpopularnije “narodske destinacije” za turiste sa skromnijim džepom, cene letovanja neće menjati, za razliku od destinacija na Halkidikiju, Krfu, Tasosu i onima bliže Atini, gde se već u predsezoni očekuju cene veće do 10 procenata u odnosu na prošlu godinu.

Foto: Pixabay

Najam dvokrevetnog studija u zavisnosti od hotela u Paraliji će u maju i junu biti dostupan po ceni od 30 do 40 evra, uz moguću doplatu za doručak od četiri evra i nešto skuplji ručak i večeru, najavljuju iz jednog hotela u Paraliji.

U ovom turističkom mestu koje raspolaže sa čak 65.000 kreveta sve više je hotela, neki od njih su u vlasništvu Srba, koji rade tokom cele godine nudeći popularne cene noćenja i boravka koje se sa polupansionom u vreme novogodišnjih praznika nisu prelazile cenu od 110 evra po osobi za četiri noćenja.

U vreme novogodišnjih praznika sem u hotelima sa organizovanim dočekom ponuda van pansionske potrošnje bila je dosta skromna.

Otvorena je tek po koja diskoteka, kao i prodavnice suvenira. Nisu radili ni prodavci nacionalnog “girosa” a tamo gde se on mogao kupiti trebalo je izdvojiti 2,5 evra.

Turistima iz Srbije još jednu pogodnost predstavljalo je to što na graničnim prelazima Đevđelija u Makedoniji, i Evzoni u Grčkoj nije bilo većih zadržavanja, kao i to da su gorivo u Makedoniji plaćali po znatno nižim cenama, zbog čega su juče bile primetne velike gužve na pumpama kod Kumanova ispred graničnog prelaza sa Srbijom.

(Skandalozno.rs/Dnevno.rs/Izvor: danas)

Budite prvi sa komentarom na članku "PLANIRATE DA LETUJETE U GRČKOJ: U ovim mestima CENE SKAČU za deset odsto!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.