POBESNELI: Radnici upali u direktorovu kancelariju i demolirali je! – VIDEO

Incident

foto: Printscreen YouTube

Radnici “Dženeral motorsa” u Južnoj Koreji nasilno su ušli u kancelarije kompanije posle vesti da neće biti bonusa.

Radnici su bukvalno demolirali nameštaj nakon što je filijala američkog proizvođača saopštila zaposlenima da neće biti bonusa zbog finansijskih teškoća.

Na video-snimku objavljenom na JuTjubu vidi se kako desetak žustrih sindikalaca upada u direktorovu kancelariju i iskaljuje bes na stolicama. Inače, sindikat je i zvanično protestovao zbog odluke kompanije i pozvao izvršnog direktora da podnese ostavku.

Oglasilo se i rukovodstvo i potvrdilo da je “nasilni incident u kancelarijama fabrike pričinio znatnu štetu imovini kompanije”.

Dženeral motors“, traži od sindikata da oživi poslovanje u Južnoj Koreji posle gubitaškog perioda, predložio je novi investicioni plan od 2,8 milijardi. Južnokrejska filijala ove američke kompanije saopštila je prošlog meseca da namerava da podnese zahtev za stečajem ukoliko sindikat ne pristane na plan restrukturiranja i ako bude vršio pritisak na zaposlene i vladu.

Tek, ovaj incident je prijavljen policiji, saopštila je kompanija, dodajući da će preduzeti pravne radnje protiv radnika.

(Skandalozno.rs, Izvor: b92.net)

Budite prvi sa komentarom na članku "POBESNELI: Radnici upali u direktorovu kancelariju i demolirali je! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.