Pogledajte kako izgleda voz Kim Džong-una iznutra – FOTO, VIDEO

Voz

Kim Džong-un – foto: Reuters

Severnokorejski lider Kim Džong-un iznenadio je svetsku javnost tajanstvenom posetom Kini.

Otkad je 2011. godine došao na vlast, prvi put je pre nekoliko dana izašao iz zemlje i to vozom koji već godinama pripada njegovoj porodici.

U decembru 2011. godine severnokorejska televizija je objavila kako je Kim Džong-il preminuo upravo u ovom vozu za vreme jednog domaćeg putovanja. Voz je bio njegovo omiljeno prevozno sredstvo jer se panično bojao vožnje avionom. I Kim Džong-un iz sličnih razloga koristi voz kao prevozno sredstvo – jer je paranoja da bi mogao biti ubijen prevelika.

foto: Reuters

Sada su objavljene i prve slike iz unutrašnjosti zelenog voza otpornog na metke.

Voz se sastoji od oko 90 blindiranih vagona. Zbog svoje težine, prilično je spor, kreće se prosečnom brzinom od oko 60 kilometara na sat, ali je njegova unutrašnjost luksuzna i puna visokotehnoloških uređaja.

foto: Reuters

Unutra se nalazi udoban nameštaj, zidni paneli od tamnog drveta i mnogo alkoholnih pića.

U jednom od vagona sa ružičastim kožnim foteljama Kim je ugostio Si Đinpinga, dok su ih fotografisali kineski i severnokorejski fotoreporteri.

Konstantin Pulikovski, ruski zvaničnik koji je putovao ovim vozom sa Kimom Džong-ilom 2001. godine ispričao je kako je voz pun sanduka skupocenog pića poput bordoa koje je doneto direktno iz Pariza.

foto: AP

Drugi ruski zvaničnik rekao je da je u vozu viđao svakakve delikatese poput jastoga.

Kim Džong-un je koristio ovaj voz redovno u putovanjima unutar Severne Koreje, a veruje se da je on i sada, kao i u vreme njegovog oca, pun svakakvih đakonija, pogotovo zato što je poznato da je sin nasledio od oca i ljubav prema skupoj hrani i piću kao što su švajcarski sirevi i šampanjac “Kristal”.

foto: AP

Njegova poseta je trajala tri dana, a u Peking je stigao nenajavljen. Očekuje se da će se uskoro sastati i sa južnokorejskim kolegom Mun Džae-inom, a zatim i sa američkim predsednikom Donaldom Trampom u dugo iščekivanom susretu.

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs, Daily mail)

Budite prvi sa komentarom na članku "Pogledajte kako izgleda voz Kim Džong-una iznutra – FOTO, VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.