Pogledajte snimak bekstva 7 robijaša iz berlinskog zatvora! – VIDEO

Berlin

Plecenze  foto: printscreen

Sedam zatvorenika pobeglo je iz zatvora u Berlinu za nedelju dana, uključujući i spektakularno bekstvo njih četvoro snimljeno nadzornim kamerama.

Policija još traga za petoro od sedmoro odbeglih zatvorenika.

Jedan od dva muškarca koji su pobegli u ponedeljak ujutro se na kraju predomislio i isto veče se pojavio u zatvoru Plecenze, rekao je portparol berlinske pravne službe.

“Jedan od odbeglih 28. decembra se upravo predao u prisustvu advokata”, napisao je u Tviter poruci odbornik ekologa Dirk Berent.

Četvorica zatvorenika starih između 28 i 35 godina uspeli su da pobegnu tako što su probili ventilacione panele pomoću alatke koju su ukrali iz zatvorske radionice gde su radili. Slučaj je privukao još veću pažnju pošto su nadzorne kamere snimile zatvorenike kako beže dok je obezbeđenju trebalo više od pola sata da uključi alarm.

Odbegli zatvorenici služili su kazne za oružanu pljačku, teške telesne povrede ili krađe. Isto veče kada se dogodilo bekstvo iz zatvora, još jedan zatvorenik, koji je bio u poluzatvorskom režimu, nije se vratio u zatvor Plecenze i od tada se ne zna gde je.

U zatvoru Plecenze nalazi se više od 350 zatvorenika. Za vreme nacističkog perioda u tom zatvoru je pogubljeno na hiljade ljudi.

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Pogledajte snimak bekstva 7 robijaša iz berlinskog zatvora! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.