Pogledajte snimak ruskih krstarećih raketa snimljenih na nebu iznad Iraka i Irana! – VIDEO

Lansiranje

Ruske krstareće rakete ispaljene sa četiri vojna broda u Kaspijskom moru pogodile su infrastrukturu Islamske države u Siriji, potvrdilo je danas rusko ministarstvo odbrane.

Rusko ministarstvo objavilo je na svom sajtu da su sinoć pogođena postrojenja ISIS-a za proizvodnju granata i eksplozivnih naprava, komandni centri, skladišta municije i kampovi za obuku, preneo je Rojters.

Tokom leta smrtonosni projektili prešli su više od 1.500 kilometara, a rakete su snimljene na nebu iznad Iraka i Irana.

[adsenseyu1]

Istovremeno, sirijska vojska započela je danas “veliki napad” sa ciljem oslobađanja gradova i sela koja trpe zbog terorizma, izjavio je komandant sirijske vojske, general-potpukovnik Ali Abdulah Ajub za državnu televiziju.

Rojters dodaje da su kopnene snage sirijske vojske i saveznička milicija uz podršku ruskih vazdušnih udara, pokrenule danas ofanzivu protiv pobunjenika u strateški važnoj ravnici Al Ghab, u severozapadnoj Siriji nedaleko od Homsa.

[adsenseyu1]

Direktor Sirijske opservatorije za ljudska prava Rami Abdulrahman rekao je za Rojters da je sirijska vojska na meti imala područja pod kontrolom pobunjenika i da su gađali raketama zemlja – zemlja, dok su oblast bombardovali ruski avioni.

Foto: AP/Tanjug

Dok je ISIS bio meta vazdušnih udara ruskih vojnih aviona, džihadisti nemaju uporište u oblasti zapadne Sirije koja je ciljana u napadima juče i danas.

Abu al-Bara Al-Hamavi iz pobunjeničke grupe Adžnad al Šam tvrdi da su ruski avioni bombardovali od zore i da to nije prvi put da su Rusi bombardovali područje, ali da je ovo bio njihov najjači napad.

– Postoji pokušaj režima da napreduje, ali je situacija pod našom kontrolom – rekao je on.

Koalicija sirijskih pobunjeničkih grupa, uključujući Al Nusra front, drži područje od kraja jula prošle godine, primoravajući snage Damaska da se povuku.

(tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "Pogledajte snimak ruskih krstarećih raketa snimljenih na nebu iznad Iraka i Irana! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.