Policija naterala turskog krijumčara ljudima da klekne pored tela dece koja su se utopila zbog njega! – VIDEO

Pokajanje

Turski krijumčar ljudima, čiji je brod doživeo brodolom u kojem je poginulo troje dece, pojavio se pred sudom na grčkom ostrvu Samos.

Ak Oskart (20) trenutno se nalazi u pritvoru i mogao bi biti optužen za ubistvo, krijumčarenje izbeglica i izazivanje brodoloma, prenosi Skaj njuz.

Uhapšen je pošto su kamere Skaj njuza snimile migrante koji rizikuju život na putu ka Evropi. Brod se prevrnuo na putu od turske obale do grčkih ostrva u noći između četvrtka i petka.

https://youtu.be/oZWlp_J-wNo

Grčka policija primorala je Oskarta da klekne pored tela utopljene dece – četvorogodišnje devojčice i dva dvogodišnja dečaka – na brodu kojim je zajedno sa preživelim migrantima prevožen na Samos.

“Pogledaj”, rekli su mu policajci. Posle par trenutaka, on je spustio pogled, ali kad je ugledao oca koji je identifikovao dvogodišnjeg sina, Oskart se rasplakao. Na brodu je bilo 12 muškaraca, pet žena i šestoro dece.

Kad su spasioci stigli do broda koji je tonuo, troje dece se već utopilo. Oskart je negirao da je dobio novac da upravlja brodom, već je rekao da su ga četvorica ljudi u Turskoj naterala na to.

Takođe je priznao da nikad ranije nije upravljao brodom.

(Tanjug)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "Policija naterala turskog krijumčara ljudima da klekne pored tela dece koja su se utopila zbog njega! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.