Poljak u Nemačkoj ubijao starce na jeziv način

Stanislav Volenštajn

foto: AP

Stariji muškarac iz nemačkog grada Otobruna je umro, a njegova smrt je kod policije je izazvala sumnju, pošto su istražitelji pronašli male ubode i zaključili da je muškarac umro zbog predoziranja insulinom.

Za ovo delo oni su osumnjičili njegovog negovatelja, Poljaka Stanislava Volenštajna (36) koji je završio u zatvoru u Minhenu zbog ubistva i krađe.

Poljak je radio u čitavoj Nemačkoj. U još četiri slučaja policija istražuje da li bilo reči o pokušaju ubistva, a u tri slučaja sumnjaju na krađe.

Volenštajn je od 2008. radio u inostranstvu, prvo u Engleskoj i nakon toga u Nemačkoj.

O nekim ljudima se brinuo 24 sata dnevno.

Stanislav Volenštajn

Stanislav Volenštajn – foto: Policija Minhena

Ali većinu poslova je završio pre isteka ugovora. Porodice ljudi o kojima se brinuo su rekli da je agresivan i da se nedolično ponaša. Bio je osumnjičen i da je jednom čoveku o kojem se brinuo naneo teške povrede.

Poljak je 12. februara nazvao hitnu iz razloga što je stariji muškarac (87) o kojem se brinuo iz Otobruna ležao bez svesti u krevetu. Lekari su utvrdili da je mrtav i pozvali su policiju. Muškarac je imao jako nizak šećer, a uopšte nije bio dijabetičar. Poljaka su uhapsili, a među njegovim stvarima su našli 1210 evra.

Stanislav Volenštajn

Stanislav Volenštajn – foto: Policija Minhena

Sumnja se da je muškarca ubio zbog novca. Sada sumnjaju da je Volenštajn pokušao da ubije ljude u sledećim gradovima: Vajlhajm (26. jul 2017), Mulheim an der Ruhr (25. jul 2017), Vaiblingen (21. decembar 2017) i Aresing (30. avgust 2017). Kod svih žrtava su utvrdili neobjašnjivo nizak nivo šećera u krvi.

Osoba iz opštine Burg je umrla nekoliko dana nakon što je Volenštajn otputovao. I taj se slučaj istražuje.

Istraga traje u i Poljskoj gde su pretražili njegov stan. “Želimo da znamo gde je sve bio i koje je imao navike”, izjavili su iz policije o osumnjičenom Poljaku koji je u Nemačkoj boravio u najmanje 20 mesta.

(Skandalozno.rs, Izvor: 24 sata.hr)

Budite prvi sa komentarom na članku "Poljak u Nemačkoj ubijao starce na jeziv način"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.