PONIZILI POROŠENKA: Milioni vernika iz Ukrajine na liturgijama U CRKVAMA MOSKOVSKE PATRIJARŠIJE!

Porošenko

Petro Porošenko – foto: Tanjug, AP/Mal Fairclough

Milioni vernika iz cele Ukrajine prisustvovali su božićnim liturgijama u hramovima Ukrajinske pravoslavne crkve Moskovske patrijaršije, bez obzira na pozive aktuelnih vlasti da pređu u novu crkvenu organizaciju, rekao je rukovodilac pres-službe UPC, arhiepiskop irpenski Kliment.

– Nedavni prenos liturgije iz Kijevsko-pečerske lavre pokazao je da je ceo hram ispunjen vernicima. Isto se može reći i o drugim hramovima kanonske crkve, bez obzira na agitaciju provladinih televizija i poziva da se pređe u novu crkvenu strukturu sumnjivog sadržaja (Pravoslavnu crkvu Ukrajine) – rekao je Kliment.

On je naglasio da kanonska crkva sa 12.500 crkava ostaje najveća u zemlji.

U Kijevsko-pečerskoj lavri je održana liturgija koja je trajala celu noć sa osveštavanjem božićnih kolača, a ujutru je mitropolit kijevski i cele Ukrajine Onufrije lično odslužio svečanu liturgiju u hramu.

Mitropolit Amfilohije: Crnogorska vlast je počinila TRI velika greha

Samo televizija „Inter“ je prenosila službu UPC, dok su svi ostali kanali prenosili liturgiju iz Hrama Svete Sofije, gde su poglavar raskolničke Pravoslavne crkve Ukrajine Epifanij i predsednik države Petro Porošenko predstavili dobijeni tomos.

(Skandalozno.rs/Izvor: intermagazin.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "PONIZILI POROŠENKA: Milioni vernika iz Ukrajine na liturgijama U CRKVAMA MOSKOVSKE PATRIJARŠIJE!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.