POSLANICA LEVICE U NEMAČKOM PARLAMENTU: Nemačke vlade su jedna za drugom radile na rasparčavanju Jugoslavije

Ilustracija

Berlin – foto: pixabay.com

Stav Nemačke da je nezavisnost Kosova gotova stvar, kao i protivljenje korekcijama granica ili podeli, licemerni su i arogantni, smatra poslanica Levice u nemačkom parlamentu Žaklin Nastić.

„Te poruke o ’gotovoj stvari’ su licemerne. Tokom 20 godina nemačke vlade su jedna za drugom radile na rasparčavanju Jugoslavije duž etničkih linija, uprkos preporukama EU i UN da se to ne radi…

I kada su posle skoro 30 godina nestabilnosti Srbi i građani Kosova blizu dogovora kako da žive jedni pored drugih, nemačka vlada kaže da je vreme za prekrajanje mapa završeno. Ovakav stav je arogantan i smešan“, kaže Žaklin Nastić za Večernje novosti.

Partija Levica je nedavno podržala predlog češkog predsednika Miloša Zemana da se poništi priznanje kosovske nezavisnosti, ali poslanica stranke koja broji 69 mesta u 709-članom parlamentu kaže da trenutno postoji veoma malo nade da Bundestag poništi priznanje tzv. Kosova.

Enver Hodžaj ljut: “Bedžet Pacoli neznanjem doveo u pitanje priznanje dvocifrenog broja zemalja”

„Definitivno je bila greška to što je Nemačka među prvima priznala nezavisnost Kosova. To je bilo kršenje srpskog i međunarodnog prava, i u suprotnosti sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN“, dodaje Nastićeva, podsećajući da se od priznanja situacija na Kosovu značajno pogoršala.

       

(Skandalozno.rs/Izvor: Mondo.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "POSLANICA LEVICE U NEMAČKOM PARLAMENTU: Nemačke vlade su jedna za drugom radile na rasparčavanju Jugoslavije"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.