Postoji teritorija koje ne pripada nikome, evo gde se nalazi

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay.com

Jedan indijski istraživač samoproglasio se vladarem nezavisnog dela teritorije u Severnoj Africi, tačnije njenim kraljem.

Sijaš Diksit putovao je do Bir Tavila, oblasti koja se obuhvata tačno 207 kilometara između Egipta i Sudana i koji nijedna od ove države nije osvojila.

Kako prenosi britanski “Telegraf“, Bir Tavil je jedinstvena oblast na planeti u kojoj ljudi mogu da žive, a da ne pripadaju nijednoj državi na svetu.

[adsenseyu5]

Razlog za stvaranje ovog „praznog“ prostora je formiranje granice od Britanaca 1899. godine.

Novi vladar je do oblasti došao pešice, a dva dana mu je trebalo da isplanira putovanje i ubedi jednog vozača da ga vodi do ove „zabiti“.

“Put koji sam pratio nalazi se pod kontrolom egipatske granične vojske i prilično je opasno jer ovaj region prelaze i teroristi, tako da vojnici odmah otvaraju vatru“, rekao je Diksit.

[adsenseyu1]

“Potrebna vam je čak i dozvola da uđete na ovo mesto. Postavili su nam tri uslova: da ne pucamo u vojne objekte, da se vratimo istog dana i ne nosimo nikakve dragocenosti nazad.“

On je putovao automobilom šest sati kako bi postavio zastavu i zasadio seme na suvom zemljištu, te proglasio zemlju kraljevstvom Diksita i sebi dodelio titulu kralja.

“U skladu sa zakonima i pravom ratne kulture, ako želiš da osvojiš jednu oblast moraš da neguješ voće. Zasadio sam seme i zalio ga vodom. To je moja zemlja. Ja sam kralj. I ne šalim se, zaista smatram da mi pripada. Vreme je da pošaljem mejl Velikoj Britaniji“, rekao je.

Ipak, Sijaš nije prvi koji je pokušao da proglasi ovu zemlju svojom teritorijom. To je već 2014. godine učinio jedan Amerikanac, Džeremi Hiton u nameri da proglasi svoju ćerku princezom Severnog Sudana.

Kao ni Džeremi, tako ni Sijaš neće imati sreće jer samo određena država može tražiti suverenitet nad ovom teritorijom.

(Skandalozno.rs, Izvor: b92.net)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Postoji teritorija koje ne pripada nikome, evo gde se nalazi"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.