POVLAČENJE: Putin vraća deo ruskih vojnika iz Sirije!

Advertisement

Predsednik Rusije

foto: Tanjug/AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin, najavio je smanjenje ruskog vojnog prisustva u Siriji pošto je postignut sporazum o prekidu vatre u toj zemlji.

“Složio sam se sa predlogom ministarstva odbrane povodom smanjenja našeg vojnog prisustva u Siriji”, rekao je Putin na sastanku sa ministrima spoljnih poslova i odbrane, koji je prenosila televizija.

[adsenseyu5]

On je istakao da će Rusija nastaviti da podržava sirijskog predsednika Bašara el Asada, preneo je AFP. Prethodno je potvrdio da je postignut sporazum o prekidu vatre u Siriji i da će Moskva i Ankara biti garanti, dok je sirijska vojska objavila da od ponoći obustavlja sva dejstva.

Putin je naglasio da postoji spremnost za početak mirovnih pregovora.

[adsenseyu1]

“Pre nekoliko sati stigle su vesti da je došlo do razvoja situacije koju smo priželjkivali. Tri dokumenta su potpisana. Sporazum o prekidu vatre između sirijske vlade i naoružane opozicije – to je prvi. Paket mera za kontrolu prekida vatre je drugi. Treći i deklaracija o spremnosti da se pristupi mirovnim pregovorima”, preneo je Tass.

Tursko ministarstvo spoljnih poslova je navelo da sporazum isključuje grupe koje su UN označile terorističkim organizacijama.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "POVLAČENJE: Putin vraća deo ruskih vojnika iz Sirije!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.