POZVALA NA BUĐENJE: Gadafijeva ćerka Ajša novi vođa otpora u Libiji!

Novi vođa

foto: YouTube

Ajša Gadafi postaje novi vođa otpora u ključnom trenutku za zemlju – uoči nove NATO intervencije.

Kao general-pukovnik libijske vojske, ona se zaklela na lojalnost cilju svog legendarnog oca i pozvala Libijce da se probude kako bi pobedili, bili uspešni i „vratili vladu Džamahirije“.

Ajša Gadafi garantuje da će narednih meseci oformiti “tajnu vladu“ od „poznatih Libijaca“, koji su odani Gadafiju i koja će delovati kao posrednik u Libiji i inostranstvu. Analizirajući trenutnu situaciju, ona je kritikovala bivšu vojsku zbog toga što je „luda mešavina anarhista“ i odlučila da ratuje po principu „borim se za onog ko više plati“

Gadafijeva kćerka ih je optužila za korišćenje zelene zastave Džamahirije i regrutovanje njenih pristalica, kao i za jačanje plemenskih vlada, pod čijom su senkom ušli u savezništvo sa islamistima. Plemena Tuareg i Tubu je optužila za separatizam i zaveru sa vladom u Tobruku.

[adsenseyu1]

Ajša Gadafi je pozvala vojnike libijskih oružanih snaga da polože zakletvu njoj, kao vrhovnom komandantu, kako bi obnovila državu.

http://twitter.com/DaVinciVerita/status/694526772973424640/photo/1

“Moje ime mi daje dužnost i pravo da budem na čelu ove bitke.”, napisala je Ajša, koja je tokom rata izgubila muža i dvoje dece.

Danas je ona spremna da postane “simbol nacije” i rame uz rame sa portretom Gadafija postane “simbol misije za ponovno nacionalno jedinstvo.” Govoreći o Libijcima kao o svojoj deci, uporedila je sebe sa majkom koja će se boriti za svoju decu.

Pričajući o Al Kaidinim teroristima, koji su zbacili Gadafija 2011. Ajša Gadafi proročki zapaža da njihova propast i smrt imaju dah ludila i da će se raspasti i nestati. Ona je napisala da “mi smo spremni za smrtonosnu bitku” u kojoj će se teroristi suočiti sa jednom nacijom.

U zaključku ona obećava potpisivanje novog sporazuma. Prema glasinama, štampana verzija ovog poziva tajno je deljena u glavnim gradovima Libije – Tripoliju i Tobruku a uskoro se očekuje njen govor na lokalnoj televiziji.

(Newsweek, Dnevniavaz)

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "POZVALA NA BUĐENJE: Gadafijeva ćerka Ajša novi vođa otpora u Libiji!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.