Predsednik Francuske Makron se pravda: “Ja nisam imao seks sa tim čovekom!”

Intervju

Emanuel Makron – foto: Reuters

Od svih čudnih situacija, koje je Emanuel Makron do sad morao da negira da je bio deo njih, ova poslednja je najbizarnija. Naime, francuski predsednik se oglasio i rekao: “Ja nisam imao seks sa tim čovekom”.

I ne samo to, “taj čovek”, Aleksandar Benale, je njegov bivši telohranitelj, pa je dovedeno u pitanje i da li mu je Makron odao državne tajne i rekao šifre nuklearki.

Telohranitelj je otpušten prošle nedelje nakon što je objavljen snimak na kom se vidi kako udara muškarca i povlači ženu koja je stajala pored njih. U tom trenutku nije bio na dužnosti, ali je nosio šlem i policijske oznake.

Trenutak u kom je udario čoveka – foto: Tanjug/AP

Kako nije policajaca, inspektori sada istražuju kako je došao u posed ovih stvari. Skandal širokih razmera zahvatio je Francusku iste sekunde, pa je policija pretresla čak i Makronovu rezidenciju.

Tako je francuski predsednik stavljen u situaciju da mora da dokazuje kako bivši telohranitelj nije njegov ljubavnik. Naročito posle izjave koju je Benale dao.

Telohranitelj koji je pokrenuo skandal – foto: Tanjug/AP

– Korišćen sam da se postignu rezultati, služio sam različitim interesima, naročito predsednikovim – rekao je.

Poslanici opozicije su jedva dočekali ovo i pokrenuli su ofanzivu protiv Makrona, rekavši da način na koji je hendlovao ovu situaciju, pokazuje da je izgubio kontakt sa običnim ljudima od preuzimanja funkcije pre 14 meseci.

Bio je prvi čovek Makronovog obezbeđenja – foto: Tanjug/AP

Benala je sada na meti sudske istrage, a i dalje se pregleda Makronova kancelarija u donjem domu Parlamenta.

Revoltirani zbog odbijanja Makronove stranke da dozvoli da se ključni članovi predsednikove kancelarije budu saslušani, sve opozicione stranke odbile su da sarađuju u istrazi.

– Mislim da je ovo prolazna oluja. Ne potresa me, ne utiče na mene, ne brinite – rekao je Makron.

foto: Tanjug/AP

Benala, koji je rekao da ne oseća kao da ga je predsednik izdao, dao je uvid kako se živi u Makronovoj rezidenciji.

– Sve je tamo zasnovano na tome kako se predsednik ponaša prema određenom čoveku jer svi drugi u rezidenciji samo gledaju i pričaju o tome da li se on osmehnuo baš meni, da li me je nazvao po imenu, i tako dalje. Čudan jedan fenomen – rekao je Benala.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Predsednik Francuske Makron se pravda: “Ja nisam imao seks sa tim čovekom!”"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.