Predsednik Kine Si Đinping: Obećavam da ću dogodine posetiti mog prijatelja Aleksandra Vučića u Srbiji

Kina

Aleksandar Vučić i Si Đinping – foto: AP

Predsednik Kine Si Đinping obećao je u razgovoru sa predsednikom vlade Anom Brnabić u Šangaju da naredne godine da poseti Srbiju i, kako je istakao, svog prijatelja Aleksandra Vučića.

– Obećavam da ću naći vremena naredne, 2020. godine, da posetim mog prijatelja Aleksandra Vučića u Srbiji – poručio je Si u razgovoru sa Brnabić.

Teme razgovora kineskog predsednika i srpske premijerke su bilateralni, ekonomski i politički odnosi, kao i saradnja Srbije i Kine u okviru mehanizma “Pojas i put“.

Predsednik Vlade je šefu kineske države zahvalila na principijelnoj podršci Pekinga teritorijalnom integritetu Srbije i ponovila da Srbija podržava politiku Kine.

– Obećavam da ću naći vremena da sledeće godine posetim svog prijatelja, predsednika Vučića – rekao je Si Đinping na sastanku sa Brnabić.

Poslednji susret srpskih zvaničnika sa predsednikom Kine bio je sastanak predsednika Aleksandra Vučića sa Sijem krajem aprila u Pekingu.

Prethodno, sredinom aprila, premijerka Brnabić je u Dubrovniku, u okviru Saradnje Kine i 17 zemalja centralne i istočne Evrope, razgovarala sa kineskim kolegom Li Kećijangom.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "Predsednik Kine Si Đinping: Obećavam da ću dogodine posetiti mog prijatelja Aleksandra Vučića u Srbiji"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.