Predsednik TURSKE u intervjuu za CNN: “Da sam ostao još 10, 15 minuta, ubili bi me ili oteli!”

Predsednik Turske

foto: AP/Tanjug

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan smatra da je “za dlaku izbegao smrt” kada su zaverenici, u pokušaju državnog udara, upali u tursko letovalište Marmaris, gde je bio na odmoru.

“Da sam ostao još 10, 15 minuta, ubili bi me ili oteli”, rekao je Erdogan u intervjuu za američku televizijsku mrežu CNN.

[adsenseyu1]

Erdogan je rekao da turski narod želi smrtnu kaznu za one koji su učestvovali u neuspelom vojnom puču, u kojem je ubijeno više od 200 ljudi. Turski predsednik je istakao da je na parlamentu da odluči da li da se ponovo uvede smrtna kazna i da će on, ukoliko se to desi, takvu meru pretočiti u zakon.

Turska je 2004. godine ukinula smrtnu kaznu u okviru napora ka članstvu u EU, ali su pozivi za ponovno uvođenje te kazne pojačani posle neuspešnog vojnog puča u petak, u kojem je ubijeno više od 200 ljudi.

[adsenseyu1]

“Za to je potrebna odluka parlamenta… Kao predsednik, odobriću svaku odluku parlamenta”, rekao je Erdogan.

Erdogan je naglasio da je “narod na ulicama izneo takav zahtev”. “Narod smatra da bi ti teroristi trebalo da budu ubijeni… Zašto bi ih držali i hranili u zatvorima, to je ono što narod kaže”, poručio je Erdogan.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "Predsednik TURSKE u intervjuu za CNN: “Da sam ostao još 10, 15 minuta, ubili bi me ili oteli!”"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.