Predsednik Veneta: Ukinuo bih sankcije Rusiji istog časa

Advertisement

Intervju

foto: AP

Predsednik italijanskog regiona Veneto, koji je na jučerašnjem referendumu izglasao širu autonomiju, izjavio je da bi istog trenutka ukinuo antiruske sankcije, ako bi bio u prilici.

„Ako bih mogao, ja bih to učinio već danas“, rekao je Luka Zaja.

Zaja je naglasio da su sankcije Evropske unije prema Rusiji pogubne i apsurdne, te da one nisu usmerene isključivo na Rusiju, već i na privrednike u Venetu.

Profesor Slobodan RELJIĆ: General Lazarević je osuđen jer je bio izuzetan oficir

„Ja pre svega mislim na naš region, o hiljadama naših građana koji se bave poljoprivredom i imaju dobre poslovne odnose sa Rusijom. Te sankcije se obijaju o glavu svima nama, koštaju nas oko milijardu evra“, rekao je on.

[adsenseyu5]

On je dodao i da namerava da razvija odnose sa regionima Ruske Federacije, a tome u prilog ide i nedavno potpisani sporazum između Veneta i Voronješkom oblašću.

Amerika poručila Srbiji: NE MOŽE se sedeti na dve stolice istovremeno

„Rusiju i Ruse smo uvek smatrali prijateljima. Kada dobijemo autonomiju, mi ćemo proširiti naše veze i tada će se zasigurno pojaviti nove mogućnosti za saradnju“, dodao je.

Govoreći o samom referendumu koji je održan u nedelju, Zaja je rekao da je u pitanju istorijski događaj – reč je o preko dva miliona ljudi koji su glasali kako bi svima dali jasan signal da je Venetu potrebna šira autonomija.

(Skandalozno.rs, Izvor: rs.sputniknews.com)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Predsednik Veneta: Ukinuo bih sankcije Rusiji istog časa"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.