Predstavljamo vam NAJČUDNIJE telefonske pozive svih vremena koji su naslutili velike TRAGEDIJE

Ilustracija

Misterija ima mnogo i one od davnina intrigiraju ljude, ovo su pozivi smrti koji su svakako izazvali ogromnu pažnju.

1. NAJAVA SMRTI KENEDIJA

Telefonski operater u Oksnardu u Kaliforniji je oko deset ujutru primio je poziv sledeće sadržine:

[adsenseyu6]

Predsednik će umreti u sledećih desetak minuta! Deset je minuta prošlo, a žena sa druge strane žice je i dalje govorila kako će biti pucnjave u svim prozorima u 10:30, kako je vlada preuzela sve i slično. Spustila je slušalicu u 10:25. Operater je pretnje otpisao, s obzirom na to da je predsednik dnevno dobijao na desetine njih. A i Kenedi ionako nije bio u Kaliforniji”.

Međutim, u povorci u Dalasu, u 10:30, kao što je to nagovestio ženski glas telefonskom operateru, ubijen je J. F. Kenedi i to baš s prozora, što je žena takođe “prorekla”.

Zanimljivo, Kenedi je trebalo ranije da prođe deonicu na kojoj je ubijen, ali je kasnio, jer se zaustavljao i rukovao s prolaznicima. Operater se kasnije setio i da mu je ženski glas nakon 10:10 rekao da će predsednik umreti u 10:30, dok se u pozadini čula zvonjava drugog telefona i dizanje slušalice.

Dakle, operater je primio informaciju od samog ubice ili njegovih saradnika.

Iako se radi o stvarnim događajima i policija nikada nije utvrdila ko je bio sa druge strane žice, teoretičari zavere kažu da je to bila glumica Karin Kupkinet. Ona je pronađena mrtva u svom stanu šest dana nakon ubistva predsednika, a veruje se da je znala poverljive informacije o ubistvu, s obzirom na to da je njen otac bio prijatelj Džeka Rubija, čoveka koji je ubio Osvalda i čoveka okrivljenog za ubistvo Kenedija.

2. SLUČAJ DEVOJKE NESTALE 1965.GODINE

Mlada devojka Džudit Hajams je misteriozno nestala 1965. godine u Koral Gejbelsu na Floridi. Njen auto je pronađen u Atlanti, put krvi. Devojka se tek bila razvela, i zbog toga je bila na meti osuda shodno razmišljanjima 60-ih godina u SAD. Pored toga, bila je i u drugom stanju.

Samo nekoliko dana ranije je zakazala ilegalni abortus kod mađarskog lekara Džordža Hadjua, koji je imao veoma lošu reputaciju. Čak je i bio pod istragom, zbog izvršavanja nelegalnih abortusa.

Onda su svi zaboravili na Džudit Hajams. Ali, dve i po decenije kasnije, 1990. godine, policiju u Koral Gejbelsu nazvao je radijski voditelj iz Nebraske, koji je tvrdio da ima informacije o nestanku mlade žene. Kada je policajac uzvratio poziv, s druge je strane bila zbunjena osoba koja nije znala o čemu ovaj priča. Voditelj mu je objasnio da nikada nije pozvao policiju i da nema pojma o Džudit.

Na kraju je ispalo da je policiju nazvao neko iz potpuno druge države, pretvarajući se da je poznati radijski voditelj. Nešto kasnije stigao je još jedan poziv, a muškarac s druge strane tvrdio je da je Hajams živa i da živi u Omahi. Kad je stigao treći poziv, muškarac s druge strane predstavio se kao informant FBI-ja koji je u mađarskoj upoznao Dr. Hadjua, a kao dokaz verodostojnosti ponudio je i njegov broj koji se poklapao. Policijski narednik koji se bavio ponovno otvorenim slučajem, pozvao je ekipu emisije “Nerešene misterije”, a nakon emitovanja stiglo mu je i anonimno pismo.

Džudit Hajams nije živa. Došla je da obavi abortus, a kad je dobila injekciju anestetika, njen organizam reagovao je vrlo burno. Imala je alergijsku reakciju, a sve što je moglo biti preduzeto, učinjeno je, ali je reakcija bila fatalna. Telo je bačeno u zaliv Biskajne. Ali, niko uključen nikada nije pronađen, kao ni anonimni pozivaoci, ni telo nesretne Džudit, a misterija krvi na sedištu njenog automobila takođe nikad nije objašnjena, niti se poklapa sa tvrdnjama iz anonimnog pisma.

[adsenseyu1]

3. ZBOG ANONIMNOG POZIVA OSUĐEN ZA UBISTVO SUPRUGE

Vilijam Valas je 1931. godine radio kao prodavac osiguranja. Kada je jedne večeri stigao u klub ljubitelja šaha, dočekala ga je poruka – zvao ga je izvesni R. M. Kvaltru i tražio da se nađu sledećeg dana u 19 i 30, a ostavio je i svoju adresu.

Valas se uputio na ostavljenju adresu sutradan, ali je stigavši tamo shvatio da je sve bio laž. Adresa koju je dobio, nije postojala. Po povratku kući, zatekao je ubijenu suprugu. Neko joj je oduzeo život dok je on bio na putu.

Policijska istraga bila je kratka. Za njeno ubistvo očigledno je kriv bio tajnoviti R. M. Kvaltru, čiji identitet nikada nije potvrđen, a policija je zaključila da je to ustvari Vilijam. Oni su to objasnili tvrdnjom da je Valas podmetnuo spornu poruku samom sebi kako bi imao alibi. Međutim, zaposleni u klubu šahista bio je siguran da glas na telefonskoj slušalici nije bio Valasov. U njegovom stanu sve je bilo puno krvi, a na njemu nije pronađena ni jedna kap. Takođe, ubijena supruga pričala je sa dostavljačem taman u vreme kada je Valas napuštao kuću. Policija nije dobro uradila svoj posao, ali sud ga je, na sreću, odmah oslobodio. Izvesni Kvaltru nikada nije identifikovan ili uhapšen, a danas postoji mišljenje da je to bio bivši zaposleni Valasove osiguravajuće kuće.

4. MEDICINSKA SESTRA NESTALA BEZ TRAGA

Medicinska sestra Dona Las (25) u 70-im godinama prošlog veka radila je u hitnoj pomoći kazina u Saut Lejk Tahu u Kaliforniji. Jednog jutra njenog stanodavca i šefa nazvao je nepoznati muškarac, koji se predstavio kao član njene porodice i objasnio im da Done neće biti neko vreme iz zdravstvenih razloga. Njen šef je posumnjao u priču, pa je nazvao njenu majku koja je negirala muškarčevu tvrdnju. Njen automobilje bio ispred njenog stana, ali ona više nije viđena.

Nakon šest meseci, novinar Pol Averi dobio je kriptovanu poruku, kakve je dobijao i od legendarnog serijskog ubice Zodijaka. Njen ubica je poželeo da policija misli da je Donu ubio baš Zodjiak, ali promašio je u jednom vrlo bitnom detalju – Zodijak nikada nije skrivao svoje žrtve. Do današnjeg dana nije utvrđen njen nestanak.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs, foto-ilustracija: pixabay)

Budite prvi sa komentarom na članku "Predstavljamo vam NAJČUDNIJE telefonske pozive svih vremena koji su naslutili velike TRAGEDIJE"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.