Premijer Maroka: „Nasrtljivi gospodin“ sa Kosova se nametnuo mojoj delegaciji u UN

Intervju

Saadin el Otmani – foto: Reuters/ Eduardo Munoz

Predsednik Vlade Maroka Saadin el Otmani saopštio je o prisustvu „nasrtljivog gospodina“ sa Kosova na marginama Generalne skupštine UN u Njujorku.

„Tokom pauze, gospodin sa Kosova nametnuo se mojoj delegaciji. Mi nismo razmatrali nikakve bilateralne odnose niti uspostavljanje kontakata. Stav Maroka je ostao nepromenjen. Maroko ne priznaje Kosovo i nema odnose sa njim“, napisao je Otmani na svom nalogu na Tviteru.

Svojom izjavom marokanski premijer je demantovao saopštenje ministra spoljnih poslova samoproglašenog Kosova Bedžeta Pacolija, koji je ranije na svom nalogu na Tviteru napisao o „produktivnim pregovorima“ sa premijerom Maroka i spremnošću da se uspostave diplomatski odnosi sa tom zemljom.

https://twitter.com/pacollibehgjet/status/1044642717211529216?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1044642717211529216&ref_url=https%3A%2F%2Frs-lat.sputniknews.com%2Fsvet%2F201809261117294199-maroko-kosovo-un%2F

Kosovsko-albanske strukture u Prištini su u februaru 2008. jednostrano proglasile nezavisnost od Srbije. Samoproglašenu republiku ne priznaju Srbija, Rusija, Kina, Izrael, Iran, Španija, Grčka i niz drugih država.

Trenutno Kosovo priznaje stotinak država-članica Ujedinjenih nacija. Preciznih podataka nema, pošto zvanični izvori daju protivrečne informacije.

Konkretno, vlasti Srbije su negirale tvrdnje Prištine o priznanju pojedinih zemalja (Oman, Burundi, Uganda), a neke druge države povukle su svoje priznanje (Surinam, Sao Tome i Prinsipe, Gvineja Bisao).

(Skandalozno.rs, Izvor: rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "Premijer Maroka: „Nasrtljivi gospodin“ sa Kosova se nametnuo mojoj delegaciji u UN"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.