Premijer Vučić stigao u SAD: Prvo sastanak sa 3 kompanije vezane za IT sektor – Dženeral elektrik, Majkrosoft i NCR

Premijer u SAD

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić stigao je u zvaničnu posetu Sjedinjenim Američkim Državama gde će, na poziv američkog potpredsednika Džozefa Bajdena, boraviti do četvrtka 4. juna.

Neposredno po dolasku u Vašington, Vučić je izjavio da je ova poseta veoma važna za našu zemlju i da je srećan što ima “pun raspored”.

“Američki investitori ne razmišljaju o nastavku svojih ulaganja u jednu zemlju, ili dolasku, ukoliko tamo ne postoji politička stabilnost i ukoliko to ne odobrava i politika SAD”, rekao je Vučić.

Reč je pre svega o saradnji sa tri komapnije koje su vezane za IT sektor – Dženeral elektrik, Majkrosoft i NCR, dodao je srpski premijer po dolasku u Vašington.

Kako je najavljeno, Vučić će tokom posete razgovarati sa Bajdenom i drugim američkim zvaničnicima o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji i podršci Vašingtona evropskom putu Srbije.

[adsenseyu4]

Vlada Srbije je najavila da će se Vučić, prvog dana zvanične posete, sastati se predstavnicima najvećih američkih kompanija, kao što su Dženeral elektrik, Majkrosoft, NCR, nakon čega je planiran susret sa zamenikom američkog državnog sekretara Entonijem Blinkenom, a nešto kasnije i sa predstavnicima srpske dijaspore u SAD.

Tokom drugog dana posete, predviđen je zvaničan susret Vučića i potpredsednika SAD Džozefa Bajdena u Beloj kući.

Istoga dana predsednik srpske Vlade razgovaraće i sa predsedavajućim Senatskog komiteta za oružane snage, senatorom Džonom Mekejnom.

Nakon toga slede susreti sa kopredsedavajućima Srpskog kokusa, kongresmenima Tedom Poom i Emanuelom Kliverom, kao i sa predsedavajućim Senatskog potkomiteta za Evropu, senatorom Ronom Džonsonom.

U četvrtak, 4. juna, premijer Vučić posetiće Univerzitet Džons Hopkins, gde će imati izlaganje, a nakon toga nastaviti niz susreta sa članovima Komiteta i Potkomiteta za spoljne poslove Senata SAD.

(Tanjug, RTS, foto: Tviter)

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Premijer Vučić stigao u SAD: Prvo sastanak sa 3 kompanije vezane za IT sektor – Dženeral elektrik, Majkrosoft i NCR"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.