Prepao ga: Pogledajte kako je ruski MiG-31 “isekao” norveški F-16 da je NATO pilot morao oštro da skrene i pobegne – VIDEO

Incident

Dva vrhunska borbena aviona našla su se bliže nego što pristojnost nalaže kad je ruski MiG-31 tako isekao norveški F-16 da je NATO pilot morao oštro da skrene i pobegne.

Ruski pilot je u maniru kamikaza prozujao na 20 metara od norveškog kolege tako da je ovaj vrisnuo “Šta, kog đavola!” i skrenuo.

Incident se dogodio u nedelju, 30. novembra, iznad međunarodnih voda severno od Norveške.

“Nije nam jasno da li pogrešno proračunao putanju ili je namerno presekao put našem F-16”, izjavio je portparol normeške vojske Brinjar Stordal za AFP, dodajući da se “ruski pilot nije baš najnormalnije ponašao”.

Norveški piloti morali su da beže s puta Rusima 43 puta ove godine i 42 puta lani. Ovakvi susreti u vazduhu često se dešavaju i piloti se obično ponašaju pristojno i brzo se vraćaju na pristojnu udaljenost, komentariše Raša tudej, koja je i objavila priču.

(Kurir)

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Prepao ga: Pogledajte kako je ruski MiG-31 “isekao” norveški F-16 da je NATO pilot morao oštro da skrene i pobegne – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.