PRETNJA ZA NACIONALNU BEZBEDNOST ZEMLJE: Poljska formira jedinice za borbu protiv Rusije!

vojnik

Foto: Pixabay

List navodi da je vladajuća parlamentarna partija, Pravo i pravda, uvek opisivala Rusiju kao najveću pretnju za nacionalnu bezbednost zemlje i još od trenutka izbora u parlament 2015. postavila je osnovu za stvaranje „snage teritorijalne odbrane“.

Takođe, bivši poljski ministar odbrane Antoni Mačerevič naveo je potrebu da se na regionalnom nivou organizuje laka volonterska pešadija kao dopuna postojećim oružanim snagama.

Osim uobičajenih zadataka zaštite ključne infrastrukture i dodatnog obezbeđivanja vojnih ciljeva, “snage teritorijalne odbrane“ će se suprotstavljati dezinformacijama, odbijati sajber-napade, podržavati patriotske ideale i upravljati situacijama u uslovima krize ili ratnog stanja.

U ovom trenutku ove snage čini oko sedam hiljada ljudi, a do 2019. godine planira se da ova cifra dođe do pedeset hiljada.

Međutim, list navodi da su ove mere izazvale niz neslaganja u vojnim krugovima zemlje. Mačereviča posebno kritikuju zbog toga što daje prednost “snagama teritorijalne odbrane“, a ne redovnoj vojsci.

PUTIN UPALIO ALARME ŠIROM SVETA: Trka u naoružanju se nastavlja, iz Pentagona stiže NUKLEARNI odgovor

Ranije je premijer Poljske Mateuš Moravjecki nazvao Rusiju najozbiljnijom pretnjom za državu.

(Skandalozno.rs/Izvor:rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "PRETNJA ZA NACIONALNU BEZBEDNOST ZEMLJE: Poljska formira jedinice za borbu protiv Rusije!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.