Provokacije HOLANDIJA-TURSKA se nastavljaju: Zaboli tursku zastavu na zgradu holandskog konzulata (VIDEO)

holandija

Foto: Printskrin-Youtube/Sarah_Lia

Demonstranti su se okupili u znak protesta jer je Holandija odbila da dozvoli turskoj ministarki za porodicu Fatmi Betul Sajan Kaji da održi predizborni skup u Roterdamu

Demonstranti okupljeni ispred konzulata Holandije u Istanbulu na kratko su danas skinuli zastavuHolandije sa zgrade i umesto nje stavili tursku zastavu, javlja izveštač AFP.

  [adsenseyu5]

Demonstranti su se okupili u znak protesta jer je Holandija odbila da dozvoli turskoj ministarki za porodicu Fatmi Betul Sajan Kaji da održi predizborni skup u Roterdamu.

Ministarka za porodicu sprečena je da uđe u konzulat Turske u Roterdamu, zbog čega je ona na Tviteru napisala da se svet mora zauzeti stav u ime demokratije i protiv ovog fašističkog akta dok je bila na putu prema nemačkoj granici, dodavši da se takvo ponašanje prema “ženskom ministru” nikada ne može prihvatiti.

Ona je proglašena nepoželjnom i privedena kako bi je sprečili da se obrati skupu u znak podrške turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu u Roterdamu.

  [adsenseyu1]

Kao odgovor na to, Ministarstvo spoljnih poslova Turske saopštilo je da holandski ambasador u Ankari ne mora da se vraća “još neko vreme” sa odsustva.

Holandija, kao i Nemačka i Austrija, zauzela je stav da ne dozvoljava turskim političarima da održavaju mitinge na svojoj teritoriji u cilju skupljanja podrške za predstojeći referendum u aprilu na kome predsednik turske Redžep Tajip Ergodan želi da proširi svoja ovlašćenja, što je izazvalo oštre reakcije turskih zvaničnika.

Erdogan je i Holanđane, kao i Nemce, nazvao fašistima.

Video pogledajte ovde:

(Skandalozno.rs, Izvor: Telegraf.rs)

  [adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Provokacije HOLANDIJA-TURSKA se nastavljaju: Zaboli tursku zastavu na zgradu holandskog konzulata (VIDEO)"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.