PRVI PUT OD HLADNOG RATA: General “oboren” iznad Srbije poručuje da Amerika vraća bombardere u 24-časovnu spremnost!

bombarder

Foto: Pixabay

Američke vazduhoplovne snage pripremaju se da postave flotu nuklearnih bombardera B-52 na 24-časovnu spremnost, prvi put od 1991. godine, usled rastućih tenzija sa Severnom Korejom, izjavio je general Dejvid Goldfejn u izveštaju u nedelju, preneo je “Foks njuz”

Nema više bipolarnog sveta u kojem smo samo mi i Sovjetski savez. Sada imamo druge igrače koji imaju nuklearnu sposobnost. Nikada nije bilo važnije osigurati se da dobro obavimo ovu misiju – istakao je Goldfejn.

Vazduhoplovna baza Barksdejl u Luizijani se trenutno renovira, kako bi bombarderi B-52 bili spremni da polete u svakom trenutku.

Odbrambeni zvaničnici porekli su da je naređena 24-časovna spremnost bombardera, ali Goldfejn kaže da se to može dogoditi.

[adsenseyu1]

Ovo je jedan korak u osiguravanju naše spremnosti. Ne gledam na to kao na planiranje specifičnog događaja, već više kao na realnost globalne situacije u kojoj se nalazimo i našu spremnost da idemo napred – rekao je on.

General Goldfejn, našoj javnosti poznat po tome što je oboren iznad Šapca dok je svojim avionom “F-16-C” učestvovao u bombardovanju Srbije 1999, kaže da je u svetu u kome imamo ljude koji otvoreno govore o upotrebi nuklearnog oružja važno ostati budan i smisliti nove načine na koje se možemo pripremiti.

Supersonični bombarderi B-52 mogu leteti do visine od oko 15.240 kilometara i imaju sposobnost da izbace niz različitih bombi kao i precizne navođene projektile, uključujući nuklearne.

U ovom PLEMENU vladaju žene, a muškarce niko NI ZA ŠTA ne pita

Stanje 24-časovne spremnosti za B-52 okončano je 1991, u poslednjim danima Hladnog rata, podseća “Gizmodo”.

Goldfejnov “F-16C” oboren je 2. maja 1999. iznad Šapca. Pilot je morao da se katapultira i prizemljio je u ataru sela Sinošević. Prebačen je do aerodroma u Tuzli i vraćen u Avijano, odakle je poleteo.

(Skandalozno.rs/Blic.rs/Izvor: M.Milikšić,Fox news)

[adsenseyu2]

1 komentar na "PRVI PUT OD HLADNOG RATA: General “oboren” iznad Srbije poručuje da Amerika vraća bombardere u 24-časovnu spremnost!"

  1. smisljena prica ocigledno je i kuma dubaljka, svi su oni djubrad

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.