Prvo se čulo PUCKETANJE, a onda je krov potpuno nove hale počeo da se RUŠI! – VIDEO

Umalo tragedija

printskrin: Youtube/fsed03

Tokom utakmice omladinskog florbol turnira u Češkoj srušio se na teren krov potpuno nove hale u gradu Češka Tšebova na istoku zemlje.

Pukom srećom nikome se ništa nije desilo, jer su i mladi igrači i publika uspeli da pobegnu.

– U 21 čas počela je poslednja utakmica turnira. Prošlo je samo nekoliko minuta pre nego što se srušila konstrukcija krova. Svi prisutni u hali su uspeli da pobegnu. Hala je zatvorena, uzrok nesreće istražuje policija – kazala je danas češkom radiju portparol lokalne policije Lenka Vilimkova.

[adsenseyu5]

Niko od prisutnih na utakmici, osim šoka, nije zadobio nikakve povrede, niti je iko ostao pod ruševinama. Ali, zgradu su, za svaki slučaj, pretražili specijalno obučeni spasilački psi.

– Čuli smo čudno pucketanje, a onda je počela jača buka i čuli su se jaki udarci lima, drvenih nosača krova koji su odjednom počeli da padaju – rekao je jedan od trenera mladih florbolista na utakmici Matej Kluho.

Hala je potpuno nova, otvorena 2. januara, a predsednik regionalnih vlasti Martin Netolicki odbio je sumnju da je krov mogao da se sruši zbog neočišćenog snega.

[adsenseyu1]

– U regionu je sada visina snežnog pokrivača oko 40 centimetara, ja lično odbijam bilo kakvu raspravu da uzrok nesreće ima veze sa snegom. Ta konstrukcija morala je da izdrži daleko veći napor. Zahtevaću da se krivci kazne – rekao je Netolicki.

Izgradnju sportske hale uz Zimski stadion finansirao je region za mlade odbojkaše, košarkaše i florboliste iz škola u regionu, koriste je i lokalni klubovi, a koštala je oko dva miliona evra.

Florbol je inače igra nalik hokeju, ali se ne igra na ledu, već u patikama u dvorani. Florbol je idealan za mešovite i timove u kojima se nalaze igrači različitih uzrasta.

(Skandalozno.rs, Izvor: Beta)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Prvo se čulo PUCKETANJE, a onda je krov potpuno nove hale počeo da se RUŠI! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.