Putin doneo ovaj originalan poklon austrijskoj ministarki (VIDEO)

Rusija

Foto: Rojters

Predsednik Rusije Vladimir Putin stigao je danas u Austriju, gde će biti gost na svadbi ministarke inostranih poslova Austrije Karin Knajsl, a kao poklon doveo je – kozački ansambl.

Austrijski mediji beleže da je šef ruske države nešto posle podneva sleteo na aerodrom u Gracu, a takvu pažnju, počev od sletanja, dolasku Putina pridaju zbog činjenice da je njegova privatna poseta svadbi ministarke naišla na veliku buru u političkoj javnosti zemlje, jer je Rusija pod sankcijama EU, a Austrija predsedavajuća Uniji.

Putin će u Austriji boraviti svega par sati pošto u 18 časova ima sastanak sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel na jednom nemačkom dvorcu.

Ministarka inostranih poslova, koja se ne obazire na kritike, mada se takvom gostu poziv i ne otkazuje, udaje se za biznismena Volfganga Majlingera u Sulctalu, u južnom delu pokrajine Štajerska.

“Mladenci” će biti u narodnoj nošnji, veruje se i dobar broj zvanica, a pisutvovaće, razume se, mladine kolege, članovi austrijske vlade.

Među njima je i šef poslaničkog kluba Slobodarske partije Austrije (FPO) Johan Gudenus sa suprugom Tajanom, srpskog porekla, i sa zajedničkom ćerkom.

Pošto je Knajsl veliki ljubitelj pasa rase nemački bosker, njena dva boksera Vinston i DŽeki, koji su dobili imena po Vinstonu Ccerčilu i DŽeki Kenedi, prisustvovaće svadbi, a spekuliše se i da bi mogli uneti prstenje kojim će se par, koji nema decu, zavetovati na večnu ljubav.

Srbija hit u svetu: Stranci tragaju za BLAGOM

Ruski predsednik Putin kao poklon Knajslovoj doveo je ansambl Kozaka.

Prisustvo predsednika Rusije kritikovala je uveliko proteklih dana opozicija, a poslanik Zelenih u Evropskom parlamentu Mišel Rejmon je čak zatražio ostavku šefice austrijske diplomatije.

(Skandalozno.rs/Izvor: Kurir.rs/Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "Putin doneo ovaj originalan poklon austrijskoj ministarki (VIDEO)"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.