Putin otkrio da li je jahao medveda

Intervju

Vladimir Putin – foto: Tanjug/AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin se u intervjuu za američku televiziju En-Bi-Si u šali požalio da za njegove fotografije u radnom okruženju postoji manje interesovanje nego za slike na kojima je fotografisan obnažen.

Novinarka Megin Keli upitala je Putina šta misli o fotografijama na kojima bez majice jaše konja.

„Odmaram se“, odgovorio je šef države i dodao da je na mnogim drugim fotografijama snimljen dok radi.

„Ali niko nije zainteresovan za njih“, primetio je Putin sa osmehom.

„Video sam fotografiju na kojoj jašem medveda“, nastavio je Putin. „Nikada nisam jahao medveda, ali postoje takve slike“, rekao je on.

https://twitter.com/X_USAF_E7/status/815029512652148736?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Frs-lat.sputniknews.com%2Frusija%2F201803101114847983-putin-radne-fotografije%2F

Ruski predsednik ispričao je i da mu je iskustvo u KGB-u kasnije pomoglo u njegovom civilnom radu u smislu sposobnosti komunikacije sa ljudima, ali mu je bilo teško da kaže da li mu to daje prednost nad šefovima drugih zemalja.

On je naveo da mu je rad u obaveštajnoj službi doneo koristi, ali činjenica da je to poznata činjenica, prema rečima predsednika, ne izaziva mu nikakvih osećanja.

„To je bilo veliko iskustvo i to u najrazličitijim oblastima. Bilo mi je korisno kad sam prešao u civilnu sferu. U tom smislu, naravno, ovo pozitivno iskustvo mi je pomagalo“, rekao je on.

„Kada sam napustio obaveštajnu službu, radio sam kao pomoćnik rektora Univerziteta u Peterburgu. To je rad sa ljudima, sposobnost uspostavljanja kontakata, podsticanje ljudi da nešto učine, ujedinjavanje ljudi. Ovo je veoma važno u akademskom okruženju. Zatim sam radio kao zamenik gradonačelnika Sankt Peterburga. Odgovornost je još veća, šira. Bio sam zadužen za međunarodne odnose Sankt Peterburga, petomilionske metropole. Tada sam se upoznao sa Henrijem Kisindžerom. Sve to je, naravno, tada pomagalo u poslu, a zatim je i dodatno iskustvo pomoglo radu u Moskvi“, dodao je Putin.

Putinu je bilo teško da odgovori na pitanje da li mu iskustvo rada u obaveštajnim službama daje prednosti nad kolegama.

„Teško je reći. Ja nemam drugo iskustvo. Jedino što znam je da su moji partneri, šefovi država ili vlada, izuzetni, izvanredni ljudi. Oni su prošli veću selekciju i izbor. Na ovom nivou nema slučajnih ljudi. I svako od njih ima svoje prednosti u odnosu na druge“, naglasio je Putin.

(Skandalozno.rs, Izvor: rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "Putin otkrio da li je jahao medveda"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.