Putin poslao Turcima S-400, a oni njemu, zauzvrat, burek – VIDEO

eurokrem

foto-ilustracija: YouTube/Printscreen

Poslastičar iz turskog grada Bursa, Hasan Adžar, čiji je kolač ušao u Ginisovu knjigu rekorda, izjavio je da namerava da ispeče tradicionalni turski burek za predsednika Rusije Vladimira Putina, a povod je – početak isporuke ruskih protivvazdušnih raketnih sistema S-400 Turskoj.

– Početak isporuka protivvazdušnih sistema S-400 Turskoj, o kojima se toliko govorilo u našoj zemlji, bio je dobrodošla vest za nas. Shvatajući koliko je to važno za nacionalnu bezbednost naše zemlje, kao i za odnose između Turske i Rusije, želim da dam svoj doprinos za razvoj odnosa između naših zemalja. Zbog toga ću uložiti sve svoje napore i ispeći i poslati danas u Kremlj, lično Vladimiru Putinu, našu tradicionalnu pitu – burek – rekao je poslastičar.

Adžar je dodao da će pita biti sa sirom i spanaćem. Ukupna težina paketa biće četiri kilograma. Prema njegovim proračunima, pošiljka bi trebalo da stigne u Moskvu u roku od pet dana, dok se “burek može jesti još deset dana od dana pečenja“.

– Tokom svoje poslednje posete Turskoj, gospodin Putin je izrazio želju da poseti turski restoran. Želim da ga pozovem u naš prelepi drevni grad Bursu i u moj restoran, gde ću mu napraviti najbolji burek – istakao je poslastičar.

Adžar je 2012. godine ušao u Ginisovu knjigu rekorda za najveći burek, čija je dužina bila 2.023 metra.

Ugovor za nabavku četiri diviziona S-400 vredan 2,5 milijarde dolara zaključen je 2017. godine. Turska će deo ugovora za S-400 platiti sama, a deo preko ruskog kredita. Prema rečima vicepremijera Rusije Jurija Borisova – ugovor predviđa opciju i nakon završetka glavnog dela isporuke.

Prva isporuka S-400 stigla je u Tursku u petak 12. jula, dok je drugi deo isporučen u subotu 13. jula u jutarnjim časovima.

(Skandalozno.rs, Izvor: Agencije)

Budite prvi sa komentarom na članku "Putin poslao Turcima S-400, a oni njemu, zauzvrat, burek – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.