PUTIN: Rusija se udaljava od dolara, ali ne na svoju štetu

Rusija

Foto: printscreen/youtube

Oni koji iznose dolare iz Rusije, ne pucaju sebi u noge, već u nešto malo iznad, rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin.

Rusija se udaljava od američkog dolara, ali ne na svoju štetu, reako je Putin na svetskom investicionom forumu koji se održava u Moskvi.

Ruska ekonomija se prilagodila teškoćama i samouverena je, a ni investitori ne sumnjaju u stabilnost ruske ekonomije, kaže Putin.

„Mislim da postoji razumevanje da se uprkos krizi ruska ekonomija prilagođava ovim poteškoćama, i sigurna je stvarajući uslove za sopstveni unutrašnji razvoj“, rekao je ruski predsednik.

Putin je istakao da Moskva zna kako da ojača svoj finansijski sistem.

„Rast našeg BDP-a iznosi 1,5 odsto, čini se da to nije mnogo, ali investicije u kapital su veće od rasta BDP-a od 4,1 odsto. To znači da su investitori sigurni u budućnost, shvataju politiku koju sprovodi finansijske vlasti u Rusiji, da je stabilna, pouzdana i predvidiva.“

Inače, ruski predsednik se nada da će se na predstojećem samitu G-20 u Argentini sastati sa američkim predsednikom Donaldom Trampom.

Komandant Komande združenih snaga NATO-a: Kosovu preti IZOLACIJA

„Nadam se da ću moći da razgovaram sa Trampom u Argentini. Nadam se da ćemo razgovarati o trgovinskim barijerama. Tramp, generalno gledalo, ima pozitivan stav“, rekao je on na finansijskom forumu.

(Skandalozno.rs/Izvor: Intermagazin.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "PUTIN: Rusija se udaljava od dolara, ali ne na svoju štetu"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.