PUTINOV KEC U RUKAVU: Ovo može postati novo moćno oružje Rusije!

Moskva

Foto: AP/ Maxim Shipenkov

Radi se o prototipu ruske višenamenske letelice bez posade. Na dijagramu se može videti kako će bespilotna letelica biti poslata u orbitu i kako će se vratiti na Zemlju koristeći padobrane.

Ruska fondacija Skolkovo je ranije saopštila da će bespilotna letelica, koju razvija Međunarodna naučna optička mreža (ISON) za rusku državnu svemirsku korporaciju Roskosmos, imati svoj sopstveni pogon, ali će prototip u prvoj fazi razvoja poletati sa nosača.

Generalni direktor ISON-a Juri Bakvalov izjavio je da će bespilotna letelica biti sastavljena od delova i komponenti proizvedenih samo u Rusiji, dok će njegov motor biti isti kao i onaj za rakete “Briz M-14D30”. Prema Bakvalovu, za 2023. godinu planirano je pet testova prototipa bespilotne letelice M-55 koje koriste avion za geofizička istraživanja.

Otkud sad to: Amerikanci otkrili da su u NATO Crnoj Gori najpopularniji Rusi

Očekuje se da će letelica biti u mogućnosti da dostigne visinu do 160 kilometara (99 milja) brzinom od 7 maha. Svaki od ovih hipersoničnih svemirskih bespilotnih letelica može izvršiti najmanje 50 letova

(Skandalozno.rs/izvor: Pravda)

Budite prvi sa komentarom na članku "PUTINOV KEC U RUKAVU: Ovo može postati novo moćno oružje Rusije!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.