RADIKALNO REŠENJE: Jedna država je rešila da ZABRANI AUTOMOBILE!

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay.com

Singapur, koji spada u najskuplja mesta na svetu kada je u pitanju kupovina vozila, zabraniće privatne automobile na svojim putevima naredne najmanje dve godine.

Broj novih vozila u Singapuru biće smanjen sa prošlogodišnjih 0,25 odsto na nulu u februaru, saopštile su vlasti tog grada-države, dodajući da razmatraju novu investiciju u mrežu javnog prevoza vrednu više milijardi dolara.

Ta mera, koja predstavlja nastavak stroge kontrole vlasništva vozila u Singapuru, biće revidirana 2020. godine, piše agencija Frans pres.

[adsenseyu1]

Stroga pravila kada je u pitanju posedovanje vozila u Singapuru omogućila su tom gradu-državi sa 5,6 miliona stanovnika da izbegne prevelike gužve u saobraćaju sa kojima se suočavaju drugi azijski gradovi.

Vlasti Singapura uvele su posebne sertifikate koji važe 10 godina, a koje je neophodno kupiti uz automobil, čime je, na primer, cena prosečnog sedana skoro učetvorostručena u Singapuru poredeći sa cenom u SAD, i iznosi više od 110.000 singapurskih dolara (80.000 američkih dolara).

Penjanje na svetinju ABORIDŽINA biće zabranjeno od oktobra 2019. godine

Uprkos tome, više od 600.000 privatnih automobila bilo je na ulicama Singapura krajem 2016. godine.

(Skandalozno.rs/Dnevno.rs/Izvor:Beta)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "RADIKALNO REŠENJE: Jedna država je rešila da ZABRANI AUTOMOBILE!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.